PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Steen i Salarich dominen l’eslàlom a la pista Avet

Quatre andorrans participen en la prova celebrada a Soldeu

El català Joaquim Salarich, ahir a Soldeu.
El català Joaquim Salarich, ahir a Soldeu. | Grandvalira

La primera jornada de les finals de la Copa d’Europa es va celebrar ahir a la pista Avet de Soldeu. El protagonista del dia en la prova d’eslàlom va ser el norueg Alexander Steen, que va liderar la cursa i va aconseguir proclamar-se campió general de la disciplina, amb un temps final de 1:45.11, després que Noel Von Gruenigen, que liderava el rànquing, no pogués completar la baixada en la primera mànega. Aquest fet va suposar que acabés finalment en segona posició de la general. 

El segon classificat de la cursa va ser el català Joaquim Salarich, amb un temps de 1:46.62, que firma el seu millor resultat a la Copa d’Europa d’enguany, i va cloure en setena posició general de la modalitat. El podi es va tancar amb l’austríac Joshua Sturm, que va fer un temps de 1:46,63, i va finalitzar sisè a la general. El podi de les generals d’eslàlom es va completar amb el tercer lloc de l’alemany Fabian Himmelsbach, que a la cursa va acabar 15è.

El català Joaquim Salarich va obtenir la seva millor posició en una cursa d’eslàlom de Copa d’Europa, ja que el millor resultat aconseguit fins aleshores havien estat les terceres posicions a Almaasa, el febrer passat, i a Vaujany, al gener. El corredor ha compaginat la seva participació a la Copa d’Europa amb el circuit de la Copa del Món. Precisament, aquest cap de setmana disputarà l’eslàlom a les finals de la Copa del Món de Courchevel-Méribel.

La participació andorrana va estar representada per quatre esquiadors: Àlex Rius amb un temps de 1:54.98, Xavier Cornella va fer un crono 1:58.02, i Àxel Esteve i Bartumeu Gabriel que no van acabar la cursa.

Pel que fa a la cursa de descens d’avui, Andorra comptarà amb tres esquiadores: Cande Moreno, Jordina Caminal i Jèssica Núñez. La classificació general està liderada per la suïssa Juliana Suter, i encara falten per determinar el segon i tercer lloc del calaix. En relació amb la cursa de GS es repeteix la mateixa situació: Joan Verdú ja té assegurat el seu primer lloc a la categoria, però encara falta tancar el podi de la general.

PUBLICITAT
PUBLICITAT