PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una trentena de participants en la reunió de l’oci nocturn del Pas

La coroporació informa que s’instal·laràn càmeres a la via pública

Per El Periòdic

Un moment de la reunió de la Taula transversal de l’oci nocturn del Pas de la Casa.
Un moment de la reunió de la Taula transversal de l’oci nocturn del Pas de la Casa. | Comú d\'Encamp

El Comú d’Encamp va reprendre ahir a la tarda les reunions de la Taula transversal de l’oci de nocturn després de la pandèmia i del període, pràcticament de dos anys, de tancament dels locals d’oci. Aquest espai de col·laboració i participació dels diferents agents implicats: touroperadors, locals d’oci nocturn, membres del Consell Econòmic i Social, sectors de la restauració, hoteleria i allotjaments turístics, veïns i institucions, el Comú d’Encamp i el Govern d’Andorra, representants amb els ministeris de Presidència, Economia i Empresa, de Justícia i Interior, de Turisme i Telecomunicacions i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, va començar a funcionar el 2017 i en paraules de la cònsol major, Laura Mas, «la Taula ens va permetre avançar i assolir els primers objectius per assegurar una bona convivència de l’oci nocturn» i, per tant, «calia reprendre-la immediatament quan l’oci nocturn estigués reobert».

Per part de la corporació es va presentar de nou el manual de bones pràctiques que es reeditarà i es completarà amb una nova campanya de sensibilització i d’informació i van recordar el conjunt de mesures i recomanacions previstes per millorar la convivència al voltant de l’oci nocturn.

El comú va demanar la col·laboració a tots els establiments per complir la normativa de neteja de la via pública i de la gestió de residus, i es va comprometre a col·locar càmeres de videovigilància per «assegurar que podem sancionar als incívics» i «evitar que la mala praxi de pocs perjudiqui la bona imatge i feina de molts».

La cònsol major d’Encamp va recordar que «estem convençuts que si treballem conjuntament l’impacte de les mesures serà molt positiu i aconseguirem reduir les molèsties dels veïns i situar el Pas de la Casa amb la imatge que es mereix com a destinació de turisme de neu» tal com varen demostrar les primeres accions empreses en prepandèmia.

Per part del Govern va intervenir el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que va destacar la presència del servei de Policia durant 24 hores, així com les mesures de prevenció i de coordinació amb el Comú d’Encamp. Per la seva part el director adjunt de la Policia, Bruno Lasne, va voler remarcar que per tranquil·litat dels veïns «cap dels requeriments que hi ha hagut perquè la Policia intervingués ha quedat desatès».

Durant la seva intervenció, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, es va comprometre a intensificar la informació de cara als touroperadors i va recordar que s’estan fent les inspeccions que corresponen per assegurar el compliment de la normativa i per garantir una bona qualitat i oferta en l’àmbit turístic. Torres es va referir al fet que «cal trobar l’equilibri al Pas de la Casa, com una destinació de turisme de qualitat compatible amb l’activitat de l’oci nocturn».

Per part del ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat va intervenir el secretari d’Estat Marc Rossell, que va explicar les diferents accions que es duen a terme, especialment en l’àmbit del control dels sorolls i va explicar les mesures d’inspecció realitzades recentment i va recordar «la conveniència de fer reunions informatives». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT