PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escassa afectació durant la vaga de transportistes

El trànsit a la frontera no registra cap anomalia amb relació als piquets

Per El Periòdic

Piquets a la Zona Franca de Barcelona, ahir.
Piquets a la Zona Franca de Barcelona, ahir. | El Periódico de Catalunya / Ricard Cugat

La vaga indefinida convocada per la plataforma per la defensa dels transportistes espanyols va ocasionar una escassa afectació arreu d’Espanya, i també a la frontera hispanoandorrana. Al llarg de la jornada d’ahir, no es va registrar cap anomalia al pas del riu Runer a causa de la baixa adherència del moviment.

La festivitat pel Dia de la Constitució va propiciar que el transport de mercaderies es reduís en direcció al Principat. De totes maneres, els piquets es van focalitzar ben lluny de la frontera, concretament a algunes zones portuàries de l’Estat espanyol.

Cal remarcar que des de la plataforma van afirmar que «representaven el 85% del sector de transportistes de mercaderies per carretera», però es va dur a terme sense el suport de la patronal ni els sindicats i, de retruc, alguns sectors del mateix gremi es van posicionar en contra de la mobilització. En aquest sentit, el president de l’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU), Lluís Ferreira, va afirmar que «si els piquets s’allarguen, es pot bloquejar l’entrada de matèries primeres». Per tant, durant la primera jornada no es van complir els vaticinis dels convocants de la vaga que van augurar «una situació d’escassetat de subministraments davant la mobilització indefinida». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT