PUBLICITAT

Arriben quatre refugiats al Principat en el darrer comboi

Es tracta de tres dones i una nena que es trobaven a Bratislava

Per El Periòdic

Arribada de la major part dels vehicles, el diumenge a la nit.
Arribada de la major part dels vehicles, el diumenge a la nit. | Creu Roja Andorrana

El darrer comboi andorrà desplaçat a la frontera polonesa amb Ucraïna va arribar al Principat ahir al matí. Va ser a les 07.00 hores, i es tracta del vehicle que es va desviar de la resta de l’expedició per recollir i traslladar al país quatre refugiats ucraïnesos a Bratislava (Eslovàquia). En concret, va portar tres dones i una nena que són familiars d’una de les voluntàries de la Creu Roja andorrana. La resta d’equips va arribar a Andorra el diumenge a les 22.00 hores. 

Aquestes quatre ucraïneses es troben al país amb prop d’una seixantena més de persones acollides –segons la darrera actualització del Govern el dijous passat–, dels quals una part es va concentrar el dissabte a la plaça The Cloud per mostrar la seva gratitud al poblà andorrà per haver-los rebut amb els braços oberts.

Recital per la pau

A l’altra banda de la frontera, l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell ofereix avui, a partir de les 18.30 hores a la plaça de les Monges, un recital per la pau. El centre urgellenc se suma a la iniciativa de l’Associació d’Escoles de Música i Dansa interpretant l’Himne de l’Alegria per difondre una ferma reivindicació per la pau, així com mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i els refugiats de la guerra. El centre ha animat la ciutadania a sumar-se a la iniciativa, sigui cantant o tocant un instrument. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT