PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia deté un jove per furtar una escultura decorativa al Tarter

El cos atura una parella que volia accedir al Principat amb 107 grams de marihuana

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un cotxe patrulla.
Imatge d’arxiu d’un cotxe patrulla. | Maricel Blanch

La Policia va detenir la matinada del darrer diumenge, 13 de març, un home no resident de 18 anys acusat d’una contravenció penal de furt al Tarter. Segons van exposar des del cos a través del comunicat del balanç setmanal de detencions, van ser requerits al lloc per un agent de seguretat d’un local d’oci d’aquesta població canillenca, perquè tenien controlat un turisme amb els seus ocupants a l’aparcament d’aquest establiment. El motiu de la retenció era perquè els joves havien sostret de la zona de la terrassa una de les diverses escultures d’animals que hi tenen exposades i que té un valor aproximat de 300 euros. L’interessat és el presumpte autor de la sostracció, juntament amb un company, home no resident de 19 anys. No obstant això, cal posar en relleu que el primer també va ser acusat d’un delicte contra la seguretat del trànsit, ja que es trobava al volant i en disposició d’abandonar el lloc conduint i presentar una taxa positiva en alcoholèmia d’1,35 g/l.

Aquesta és una del total de 22 detencions a les quals el cos d’ordre va procedir al llarg de la darrera setmana, de les quals sis van ser pels presumptes delictes contra la salut pública, dos contra el patrimoni, nou contra la seguretat del trànsit i cinc per altres delictes. En relació amb els primers, cal posar en relleu la detenció el dimarts passat d’una parella de no residents de 31 anys cadascun per la introducció al Principat de 107 grams de cabdells de marihuana. Els visitants van ser controlats al pas fronterer del riu Runer, accedint al país en un turisme particular als volts de les 15.00 hores.

Pel que fa als delictes contra el patrimoni, destaca la detenció d’un home no resident de 21 anys el diumenge, com a presumpte autor d’una apropiació indeguda d’un vehicle de lloguer. Els agents van ser requerits per un petit furt de dos cartrons de tabac en un establiment comercial d’Escaldes-Engordany, i mentre es duia a terme el control corresponent de la persona i el vehicle que portava, es va poder comprovar que es tractava d’un cotxe que hauria estat denunciat per l’empresa propietària com sostret, ja que l’interessat l’hauria d’haver entregat el dia 28 de febrer i, malgrat els intents de contactar l’interessat, no va ser possible.

En relació amb les intervencions per altres delictes, destaca la detenció de dos homes per violència en l’àmbit domèstic. El primer, un no resident de 38 anys, hauria agredit la seva parella en un hotel de la capital; i el segon, un resident de 20, va agafar pel coll i esgarrapar un dels seus progenitors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT