ESCALDES-ENGORDANY

La batalla pel play-off pel títol està servida: quatre equips amb 33 punts lluiten per 3 places

Amb l'Inter líder amb 8 punts de renda i segellant la seva plaça al play-off pel títol.

Virgili, d'esquenes, supera el porter lauredià Carrio en el mà a mà que va significar l'1-0 al clàssic, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF.

Si semblava que la Lliga Multisegur no podia tenir més emoció, el que va passar ahir a la jornada 19 és de bojos. Els resultats han mantingut líder l'Inter amb 38 punts, convertint-se en el primer equip que s'assegura una plaça al play-off pel títol. Per sota, a 5 punts... 4 equips empatats amb 33.

ENGORDANY 1 – ATLÈTIC ESCALDES 0

Derbi escaldenc per arrencar la jornada 19 a la Lliga Multisegur Assegurances, la primera de les 3 que faltaven (ara ja només 2) abans de la disputa dels play-offs.

Després d’uns 20 minuts sense ocasions, arribava la més clara per l’Atlètic Club Escaldes. Centrada des de la banda esquerra per part de Bolívar, que buscava el cap d’Aaron. L’internacional posava el cap, però es trobava amb el debutant Marcos Relaño, ex porter de la UE Santa Coloma que debutava sota els pals escaldencs.

Passada la mitja hora, però, la tindria l’Engordany.. La pilota arribava a la frontal de l’àrea petita on es trobava Ouré, però va rematar fora.

A la segona meitat, el primer avís va ser per a l’Engordany. Recuperació de pilota a l’àrea rival i Petshi volia acabar la jugada rematant creuat. La pilota, però, no trobava la porteria de Víctor López.

Poc després, torn per l’Atlètic. Bolívar tornava a generar perill per banda esquerra amb una centrada que Aaron va rematar a gol... Anul·lat per mans.

De seguida, en tornava a tenir una l’Engordany. Petshi tornava a recuperar en zona complicada. La rematada provocava la bona intervenció de Víctor López, que treia una bona mà a baix per evitar el gol.

Sobre l’hora de joc, nova ocasió per l’Engordany. Errada en la sortida de pilota de l’Atlètic que a punt estar d’aprofitar Minutella. Només la intervenció de Víctor López podia evitar el gol.

Només 3 minuts després, Cisteró tornava a fer de les seves. Des del mig del camp veia Marcos Relaño avançat i li enviava una pilota que va provocar la intervenció amb la punta dels dits del porter de l’Engordany per evitar el que hauria estat el gol de la temporada.

A falta de 5 minuts, apareixia Diego Nájera. El mexicà portava pocs minuts sobre el terreny de joc i gaudia d’una passada en profunditat. Sol davant el porter, no fallava i marcava l’únic gol del partit. Victòria vital per l’Engordany que fa un pas de gegant buscant la permanència.

FC SANTA COLOMA 2 - UE SANT JULIÀ 0

El FC Santa Coloma ha sortit victoriós del clàssic en un partit intens, de gran exigència física i amb poques ocasions de gol. Els de Franco Gross començaven el partit amenaçats amb complicar-se moltíssim la classificació per als play-off pel títol i ha superat amb nota el que es presentava com una final.

Tot va ser més fàcil per als colomencs a partir del minut 20, quan Virgili li va prendre la cartera a Marcel Sgro en una plota enviada a l'àrea de Carrio i amb un xut potent de primeres, va superar el meta lauredià per fer pujar l'1-0.

Sense una referència com Bacari en la punta d'atac, els de Fernando Ochoaízpur gairebé no van donar feina a Adri Muñoz. De fet, abans del descans els colomencs van poder ampliar diferències amb rematades de Virgili, fora, i Puerto, que va refusar Carrio a córner.

La segona part va mantenir la tònica de lluita pel mig del camp fins que el Santa Coloma va agafar desprevinguda la defensa laurediana i en una contra de tiralínies, Rodri va definir amb una rematada al segon pal que acabava amb la pilota al fons de la xarxa.

Virgili va veure la vermella directa al minut 60, però ni amb superioritat numèrica el Sant Julià va ser capaç d'amenaçar la porteria contrària. Ja al 86, Maffeo va veure la segona groga que acabava amb tota esperança laurediana.

FC ORDINO 0 - UE SANTA COLOMA 1

Els colomencs afrontaven el tercer partit coneixedors de les victòries d'Engordany i FC Santa Coloma. Amb els 3 punts, els de Juan Velasco aconseguien el quàdruple empat a punts que finalment van aconseguir. Amb tot, va ser a última hora i en una jugada desafortunada per al porter de l'Ordino, Basterrechea.

El primer en avisar, superat l'equador de la primera part, va ser Coro, amb una falta treta al primer pal que va refusar Priego; el refús va anar a peus de Víctor Bernat, que va xutar fora.

Abans del descans va ser Martins qui va poder inaugurar el marcador amb una rematada en planxa al primer pal que va sortir desviada.

A la segona part, la UE va estirar les línies buscant pressionar l'Ordino en la sortida de la pilota i així va aconseguir apropar-se a l'àrea de Basterrechea amb més perill que als primers 45 minuts.

Al minut 60, El Kabbou va protagonitzar una bona acció individual finalitzant amb un xut sec i potent que va aturar Basterrechea.

El minut 68 va ser clau, perquè Lluis Martins va veure la segona groga i va deixar l'Ordino en inferioritat numèrica.

Amb tot, Corominas va estar molt a prop de donar un gran ensurt als colomencs amb un xut potent des de fora l'àrea que va estavellar-se al pal al minut 77.

I al 79, quan ningú ho esperava, Juanan Entrena es va treure un xut des de la frontal que semblava que Basterrechea aturaria sense problemes, però no va aconseguir blocar la pilota i aquesta va entrar a la seva porteria, fent pujar l'1-0 que seria definitiu.

CE CARROI 0 - INTER ESCALDES 0

El líder de la Lliga Multisegur arribava al darrer partit de la jornada 19 sabent que Atlètic i Sant Julià, segon i tercer, havien perdut els seus enfrontaments. Els de Fede Bessone tenien una oportunitat d'or per escapar-se dels seus perseguidors i convertir-se en el primer equip que segella la participació en el play-off pel títol. El líder, que es media al cuer, ho va aconseguir però amb més problemes dels previstos.

L'Inter va posar la directa des de l'inici buscant un gol matiner. Amb tot, el primer avís el va fer el Carroi, amb una bona combinació que va culmiinar Becerra amb un gran control orientat dins l'àrea i un xut massa desviat.

La rèplica va arribar al quart d'hora de joc mitjançant Ahmed, que després de fer una doble retallada al seu marcador va xutar alt, per sobre de la porteria defensada per Ibra.

Aquesta jugada també va ser l'avantsala de l'1-0, que arribaria al minut 18. Després d'una sèrie de rebuigs a la sortida d'un córner, la pilota va arribar als peus d'Ahmed i escorat a la banda dreta va fer una centrada que va tocar en un defensa i va sorprendre el porter del Carroi.

Aquest gol va donar tranquil·litat al líder, amenaçat per un Carroi més que necessitat de punts si vol eludir el descens directe (ara a 13 punts de l'Engordany, penúltim). El cuer va mostrar ambició i ganes d'arribar a la porteria de Josep Gomes, a qui va trobar en més d'una ocasió. La més clara, de Roberto López superada la mitja hora de joc, però el seu xut va sortir alt.

El líder va tractar de matar el partit a la segona part davant un Carroi asumint riscos, pressionant a tot el camp.

Artigas va poder ampliar diferències per al líder al minut 57, però després de superar Ibra en la rematada, Laffont va treure la pilota sobre la línia de gol.

El propi Artigas no va perdonar en la següent acció, al minut 61. Errada defensiva amb recuperació d'Ahmed, que assisteix a Artigas i el '9' de l'Inter fa pujar el 2-0.

Aquest gol va ser la sentència, ja que el Carroi, esgotat físicament i mentalment, ja no va tenir més ocasions per intentar aixecar un resultat que l'enfonsa una mica més a la cua de la classificació.

Diego Najera celebra amb Traoré el gol que va donar el triomf a l'Engordany davant l'Atlètic d'Escaldes.