PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les obres de les Arades afectaran el trànsit durant quatre mesos

La circulació de dilluns a divendres serà només descendent

Per El Periòdic

La reunió de poble celebrada ahir a Sant Julià.
La reunió de poble celebrada ahir a Sant Julià. | ANA / M. P.

Les obres que el Govern i el Comú de Sant Julià de Lòria estan impulsant des de finals de gener a la zona de les Arades amb la finalitat de crear un nou espai públic i solucionar els problemes d’inundabilitat de la zona de Rocacorba, provocaran les primeres afectacions als veïns de la parròquia, ja que començaran els talls de trànsit a partir del proper 15 de març i al llarg de quatre mesos. Així ho va anunciar ahir al vespre el cònsol major lauredià, Josep Majoral, al llarg d’una reunió de poble que es va celebrar amb els veïns de la zona alta del poble per tal d’exposar tots els detalls de les afectacions viàries.

D’aquesta manera, la circulació de dilluns a divendres entre les 09.15 i les 18.00 hores serà únicament descendent des de la rotonda de les Arades fins a la rotonda del Prat Nou. A partir de les 18.00 hores i fins a l’endemà, es restituiran els dos sentits de circulació. D’altra banda, a partir de la rotonda del Prat Nou, excepte per als veïns de la zona i per accedir a les zones d’aparcament, els vehicles en sentit ascendent s’hauran de dirigir pel carrer Bonaventura Riera fins a l’avinguda Verge de Canòlich. A causa d’aquesta alteració, la parada de bus del Prat Nou es desplaçarà a la zona blava de davant del Prat Gran, a l’avinguda Rocafort.

D’altra banda, el comú lauredià implementarà un projecte d’una classe d’alumnes de batxillerat professional socioeducatiu del Centre de Formació Professional d’Aixovall que va presentar a principis d’any. Es tracta d’una proposta de projecte de seguretat viària per a infants menors de tres anys que han treballat des d’una assignatura del centre. Aquest projecte, pensat per a iniciar en la seguretat vària als infants de l’escola bressol que fins al moment no tenien cap material adreçat a la seva edat, es va fer arribar al comú, el qual va fer una selecció del que es considerava més apropiat per a l’edat dels infants.

Donant seguiment al compromís de transparència en la gestió i amb la voluntat de continuar implicant la ciutadania en el dia a dia de la parròquia, el Comú de Sant Julià de Lòria convoca la segona reunió de poble de la legislatura. La trobada servirà per fer balanç del segon any de consolat, així com per presentar els comptes del comú, de la societat Camprabassa i per donar a conèixer els projectes que liderarà la corporació aquest 2022 que ha començat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT