PUBLICITAT

López i Poussier, ben situats al PS per liderar la llista comunal a Ordino

  • El subsíndic és l'opció preferent del partit
IAGO ANDREU
ORDINO

Periodic
Al cos de l'article, Poussier en una imatge d'arxiu. A la galeria, López a la seu del PS a la capital Foto: TONY LARA

Aquest serà un any electoral en el més ampli sentit de l'expressió: els partits hauran de buscar candidats per a dues conteses electorals separades –se suposa– per poc més de mig any: les eleccions generals anticipades de la primavera i els comicis comunals del desembre. El PS, l'únic partit que en aquests moments té assegurada la presència –acompanyat o en solitari– a totes les parròquies, ha començat la reflexió sobre els candidats més idonis. La prioritat, expliquen des del partit, són les eleccions anticipades, però es fa inevitable pensar en aquestes sense tenir en ment les de la tardor.

Ordino és una de les parròquies on els socialdemòcrates hauran d'afinar més la seva elecció. La divisió de la família liberal-centrista-conservadora va donar la victòria al PS a la territorial a les eleccions generals del 2009; però en unes condicions molt similars, l'Alternativa havia estat incapaç de fer el salt endavant a les comunals de desembre del 2007. És per això que ara es buscarà una candidatura renovada; renovació que ve imposada quasi per necessitat després de la retirada d'Albert Pujal com a cap visible del PS al Comú.

En aquest escenari, els més ben situats per encapçalar la llista a les comunals del desembre són l'actual subsíndic, Esteve López, que va guanyar a la circumscripció territorial l'abril del 2009, i la que va ser suplent a la mateixa candidatura, Carol Poussier. López és, ara per ara, la carta preferida per la direcció nacional del partit. La seva experiència i trajectòria polítiques l'avalen, així com una gens menyspreable capacitat oratòria. També genera consens en bona part del comitè local; però té un problema: no és la cara més ben vista pels socis del PS a Ordino, el GUPI. La pertinença de López al corrent intern Esquerra Socialista i la seva identificació amb l'ala dura del partit no són del tot fàcils de pair per a un GUPI marcadament més conservador que els socialdemòcrates.

Més digerible per als socis ordinencs del PS seria una eventual candidatura de Poussier. La jove política està guanyant certa notorietat i rellevància i encarna la renovació, tan buscada –teòricament– per totes les forces polítiques. Però al quarter general socialdemòcrata creuen que encara li falta rodatge; no neguen que sigui un valor en alça que probablement guanyarà pes en un futur proper, però és més ben vista com a número dos o ocupant un lloc destacat a la candidatura, que no pas encapçalant-la.

Cachafeiro ¿a les generals? / En tot l'esquema que s'està dissenyant també hi ha lloc per a la número dos de l'Alternativa al Comú, la independent Irene Cachafeiro. En certa manera, al PS estan més satisfets amb ella que amb el que fins ara era el seu company a l'oposició: Pujal. En aquest sentit, no es descarta oferir a la política un lloc a la llista territorial socialdemòcrata en una parròquia que –com mana la tradició– tornarà a ser clau.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT