Remuntada moral

El MoraBanc venç el Joventut de Badalona en un partit disputat fins al final i en què els tricolor saben patir

Per David Sansaloni

Hannah intenta la cistella davant la defensa de Ribas en una jugada del partit d’ahir davant el Joventut. | Martin Imatge / BCA

El MoraBanc va superar ahir el tràmit europeau que el va enfrontar amb la Penya al Poliesportiu. Amb el cap més a l’ACB que a l’EuroCup, els tricolor van saber patir i tancar el partit.

Ambdós equips van començar respectant-se, sense arriscar massa en les jugades d’atac, amb llargues possessions, i va ser una jugada enrevessada a la pintura que va acabar amb la cistella de Paulí per encetar el marcador. El partit estava sent d’allò més tranquil, amb la gran majoria de punts del Joventut aconseguits des del tir lliure i amb un MoraBanc que no tenia pressa per construir les jugades.

Amb quatre minuts transcorreguts va arribar el primer triple, a mans d’Oriol Paulí, que va aportar aquest extra d’energia que necessiten els tricolor en certs moments. Va ser a partir d’aquest moment quan tot va anar més fluid, amb els locals encadenant bones jugades ofensives que els van permetre situar-se cinc punts a dalt.

El marcador no va reflectir en cap moment una gran diferència per part de cap dels dos equips, però quan faltaven dos minuts per finalitzar el primer quart, el Joventut va treure el seu encert característic i es va imposar per primera vegada en el duel fins a provocar el temps mort de l’entrenador tricolor, David Eudal (15-19). Els dos triples consecutius dels andorrans, amb Morgan i Jelínek com a protagonistes, van fer retallar el petit tret que havia establert la Penya, i la bona defensa en estàtic mostrada va acabar amb una cistella sobre la botzina de Crawford (23-22).

El MoraBanc no va voler desaprofitar aquesta inèrcia, i en el segon quart van continuar apostant per castigar des de la línia exterior. L’estratègia va sortir bé fins que la Penya va decidir contrarestar la situació amb les mateixes armes. Cada vegada que algun dels dos equips intentava allunyar-se en el marcador, l’altre el perseguia, intercanviant-se els papers segons el moment del partit (31-32).

A les portes del descans es veia que el partit estava sent un tràmit per als dos conjunts, amb els entrenadors donant minuts per als menys habituals i aprofitant els temps morts per provar coses noves a la pissarra. Amb això, Paulí va tenir l’opció d’avançar en el marcador els seus des del tir lliure, però no va aconseguir materialitzar els punts i amb una última cistella de Miller-McIntyre els jugadors van marxar cap als vestidors amb el 40-41 al lluminós.

Ja en la represa, el Joventut va començar colpejant primer, però els del Principat no van abaixar els braços i van aconseguir transformar dues bones defenses en punts fins a col·locar-se de nou un a sota. Pel que fa a l’aspecte anotador del MoraBanc, cap nom es va alçar fins al moment per sobre de la resta, mentre que els seus rivals tenien a Feliz i Parra com a puntes de llança. Aquesta situació va provocar que el Joventut premés l’accelerador fins a posar-se vuit a sobre (46-54), provocant el temps mort per part d’Eudal.

De la desesperació en algunes jugades es va passar a l’alegria en altres, gràcies en part a l’empenta del públic del Poliesportiu. El MoraBanc va retallar distàncies, de nou, i és que els catalans s’havien posat a +10, i a falta dels 10 últims minuts els tricolor se situaven a sis punts dels seus rivals.

Després d’uns primers cinc minuts que van seguir la dinàmica dels anteriors, el partit es va tornar boig. La polèmica arbitral i els continus contraatacs ràpids van fer alçar el Poliesportiu. Tot era possible i el marcador seguia ben atapeït, i amb l’afició entregada els tricolor van remuntar el marcador fins deixar-lo dos per sobre a falta d’un minut pel final. Finalment, i amb emoció fins al final, els tricolor es van fer amb la victòria per 72-71.

Les claus

• Tanteig: En la primera meitat, cap dels dos equips va voler arriscar més del necessari, i això va quedar reflectit en els pocs punts anotats.
  • Minuts: Eudal va voler repartir els minuts entre els seus jugadors, pensant en el pròxim partit de lliga davant l’UCAM.
  • Moments: Amb tanta rotació de jugadors a la pista, el MoraBanc va anar a moments, tenint-ne de molt bons i d’altres no tant.
  • ACB: El patiment i la remuntada van atorgar una victòria d’allò més moral per afrontar el pròxim duel a la Lliga Endesa.

El destacat

Oriol Paulí

Energia: El català va aportar l’energia que el Poliesportiu ja està acostumat a veure, contagiant els seus companys en el moment en què més ho necessiten.

Anotació: Paulí va ser dels poc jugadors del partit, comptant ambdós equips, que va superar la xifra dels 10 punts. També va aportar al joc combinat.

Sensacions: Després de l’aturada FIBA, al jugador li feia falta un partit com aquest per tornar a trobar sensacions i aportar el màxim possible a la Lliga Endesa.