PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern regula la figura del temporer d’estiu

La regulació d’aquest mecanisme té la finalitat de rebaixar la tensió del mercat laboral

Per Lídia López

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ahir.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ahir. | SFGA / JAVILADOT

L’Executiu engegarà enguany una prova pilot per posar en funcionament la figura del temporer d’estiu. Així ho va exposar, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, que va precisar que la regulació d’aquest mecanisme té la finalitat de rebaixar la tensió del mercat laboral, afectat per la manca de mà d’obra. 

A través de la modificació de la Llei qualificada d’immigració, el Govern proposa que les autoritzacions de treball temporal presentades el 2021 o el 2022 –dins de l’actual temporada d’hivern– es puguin renovar sense la necessitat, fins ara establerta, de deixar transcórrer cinc mesos abans de demanar-ne una altra. Així mateix, a banda de mantenir aquests treballadors, es crea la figura del temporer d’estiu, amb unes autoritzacions de treball vàlides de l’1 de juny al 31 d’octubre, per tal de garantir la cobertura de les places mancades en el període estival. Rossell va detallar que per aquesta primera edició, s’ha previst una quota de 500 persones. 

La modificació s’ha fet en coordinació amb la CEA, UHA i AHA, i s’ha previst que quedi sense efecte a partir de la temporada d’hivern del 2022-2023.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT