PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una caixa del temps inicia les obres del Parc de l’Ossa

A l’interior s’hi han dipositat diversos estris, objectes i diaris

Per El Periòdic

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, enterrant la caixa del temps.
La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, enterrant la caixa del temps. | ANA/L.G.

El Comú d’Encamp va donar ahir el tret de sortida a les obres per tirar endavant el gran projecte del mandat de la cònsol major, Laura Mas, el nou Prat Gran o com es començarà a conèixer a partir d’ara, el Parc de l’Ossa. Amb un acte ple de simbolisme al bell mig del terreny on s’ubicarà la nova instal·lació i amb l’assistència de nombrosos ciutadans i polítics nacionals i comunals que, molt o poc, han col·laborat en la definició final del projecte, entre els quals van assistir el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres; el president de Demòcrates, Carles Enseñat, i l’excònsol major de la parròquia, Jordi Torres. 

D’aquesta manera, la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, i l’arquitecte encarregat del projecte, Gerard Veciana, van ser els portaveus de l’esdeveniment amb un parlament inicial sobre els beneficis que aportarà a la ciutadania d’Encamp la nova instal·lació, tot i la gran inversió que suposa per a la corporació actual. «Es tracta d’un nou entorn que donarà prioritat a les persones. Una inversió que, tot i costar un import elevat, donarà molt més benefici que el seu propi cost general», va manifestar la cònsol.

En aquesta línia, va recordar que el projecte del nou parc ha estat adjudicat per un import total de 8,3 milions d'euros i que el període d'execució de l'obra es calcula en un total de 21 mesos, tot i que la voluntat de la corporació és poder obrir al públic alguna zona abans del termini establert com és l'espai d'oci i el bar. Mas va detallar que la inversió es divideix en tres fases, 2,2 milions a l'execució del parc i de la zona de lleure, tres per a edificar el restaurant, l'edifici destinat a infància i el de serveis, on s'ubicarà circulació, 2,5 es destinen a l'aparcament soterrat de 80 places i, per cloure, 600.000 al nou vial. A més, va recordar que malgrat que en un inici des del comú "tinguéssim por" per l'evolució del cost de l'obra arran de l'increment generalitzat dels peus, finalment "es farà tot d'una".

Un dels moments més simbòlics de l’acte va ser, tal com va posar de manifest la mandatària, la col·locació d’una caixa del temps a la primera pedra de la construcció, una iniciativa que «ens feia molta il·lusió i en la qual volíem que hi participessin totes aquelles persones i entitats que han fet possible aquest projecte». Així doncs, des dels membres del consell d’infants d’Encamp fins als propietaris del terreny, han tingut la possibilitat de dipositar a l’interior d’una urna diversos estris, objectes i diaris, per donar un caire «especial» a l’inici de les obres, segons van informar des de l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT