PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes i l’equip Suzuki Ibérica, cap al Campionat d’Europa

Amb Jordi Mercader al costat, ambdós seguiran amb el Suzuki Swift

Per El Periòdic

Vinyes-Mercader en una cursa la temporada passada.
Vinyes-Mercader en una cursa la temporada passada. | FotoEsport

Per segona temporada consecutiva Joan Vinyes-Jordi Mercader defensaran els colors de l’equip Suzuki Ibèrica, al volant d’un Suzuki Swift Rally4 S, en les proves del Campionat d’Europa de Ral·lis, dins de la categoria ara denominada ERCOpen.


Quan tot estava previst perquè Vinyes i Mercader comencessin el seu desplaçament a terres portugueses, Mercader va donar positiu en un control de covid-19, per la qual cosa la seva presència en la present edició de la prova de FAFE és del tot impossible. Amb la celeritat que requeria l’imprevist, Vinyes va començar la cerca d’una navegant que el pogués acompanyar a terres portugueses. Després de moments d’incertesa, Claudi Ribeiro «Leites», copilot andorrà experimentat, va ser el que es va poder organitzar i acceptar la proposta de competir a FAFE.


Com és reglamentari, seran dues passades de reconeixement per cada especial les que es podran realitzar entre les 08.00 hores i les 19.00 hores d’avui, i de les 08.00 hores a les 12.00 hores de demà. L’activitat per als pilots seguirà el mateix divendres, pilotant el vehicle amb el qual disputaran el ral·li. El free-practice serà entre les 13.00 hores i les 14.45 hores, i el tram de qualificació (Lagoa-3,04 quilòmetres) a partir de les 15.00 hores.


A partir de les 07.20 hores del dissabte es disputarà la continuació de la primera etapa, un bucle de quatre especials cronometrades que es disputaran dues vegades cadascuna. El diumenge, l’activitat dels equips se centrarà en un bucle de quatre especials, pròximes a FAFE. També es disputaran dues vegades cadascuna i la prova tornarà a tenir al’especial denominada Lameirinha, coneguda pel mític salt de la prova, com a punt final de la competició de velocitat.
Després de gairebé tres mesos sense competir, Vinyes es va mostrar amb moltes ganes de situar-se al volant del Swift. «Ha estat una pretemporada en la qual semblava que no estava assegurada la nostra presència en l’europeu a causa dels canvis de reglamentació», va declarar l’andorrà. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT