PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià ampliarà l’abocador del camp de tir abans de finals d’any

El comú estima que les obres tindran un cost aproximat d’entre 10.000 i 20.000 euros

Per El Periòdic

L’abocador de l’antic camp de tir de Sant Julià de Lòria.
L’abocador de l’antic camp de tir de Sant Julià de Lòria. | Comú de Sant Julià de Lòria

El Comú de Sant Julià de Lòria preveu que les obres d’ampliació de l’abocador de l’antic camp de tir finalitzin el mes d’octubre. Davant la difícil situació que es pot produir ben aviat en el sector de la construcció pel que fa als abocaments de terra, i especialment després de l’anunci del tancament a finals d’any de l’abocador de Beixalís, la corporació laurediana ha decidit posar-se mans a l’obra per tal de trobar solucions i avançar-se a un problema que aviat es pot fer palès arreu del país. 

D’aquesta manera, ahir al migdia va finalitzar el concurs perquè les diferents empreses d’enginyeria presentin el seu projecte d’ampliació de l’abocador de la Rabassa, un equipament clausurat des de fa anys i que actualment només té capacitat per abocar-hi unes 30.000 tones de terra aproximadament.
En el marc de la visita dels representants del consell d’infants al nou parc infantil de Camp de Perot, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, va anunciar que «ens anem preparant davant la problemàtica que pot esdevenir» i, per tant, «el Comú de Sant Julià està aquí per, si fos necessari en algun moment, posar a disposició l’abocador que ja existeix». De fet, les obres d’ampliació preveuen que l’equipament dobli la seva capacitat inicial (unes 200.000 tones), per la qual cosa es podria disposar d’un espai on es puguin abocar fins a 400.000 tones de residus.

A l’espera de l’obertura dels pressupostos presentats per les enginyeries, des del comú s’estima que el cost de l’ampliació se situarà entre els 10.000 i els 20.000 euros. Per tot plegat Majoral va exposar que «el que estem fent és anticipar-nos a aquest possible problema», ja que si finalment es fa realitat, el sector de la construcció podrà disposar d’un espai per poder abocar els residus de les obres que no tinguin cabuda en cap espai alternatiu.

La intenció de la corporació és passar l’oferta més adient durant el dia d’avui per junta de Govern amb la finalitat d’adjudicar els treballs posteriorment. L’adjudicació també haurà de seguir una sèrie de tràmits administratius i l’aprovació per part del Departament de Medi Ambient. La voluntat del comú és que tot plegat estigui enllestit abans del tancament definitiu de l’abocador de Beixalís.

Visita al Camp de Perot/Pel que fa a la visita dels consellers infantils al parc infantil de Camp de Perot, Majoral va declarar que «l’acció s’emmarca en la iniciativa de passar un dia amb els cònsols», un projecte que es va posar en marxa per primera vegada l’any passat. La idea és implicar més el jovent en la presa de decisions de la parròquia, que visquin la realitat del comú i, si s’escau, «que assisteixin a algunes de les reunions que fem». «El que perseguim és donar una visió real del que és la gestió comunal, que ho puguin veure de primera mà i coneguin l’estructura del comú», va afegir. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT