PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAN renova el conveni amb AndBank i explica el nou full de ruta

La piscina dels Serradells, clau en la preparació dels nedadors en vista a les pròximes competicions

Per David Sansaloni

Josep Maria Cabanes (esquerra) i Joan Clotet (dreta) durant l’acte d’ahir.
Josep Maria Cabanes (esquerra) i Joan Clotet (dreta) durant l’acte d’ahir. | ANDBANK

La Federació Andorrana de Natació (FAN) i AndBank van renovar el conveni que uneix ambdues organitzacions per tres anys més, fins al 2025. La confiança de l’entitat bancaria amb la natació del país, segons va explicar el sotsdirector general de banca país, Josep Maria Cabanes, s’ha volgut reforçar amb aquesta nova col·laboració perquè «volem continuar apostant per aquest equip d’esportistes, que s’esforcen i no paren de créixer competició a competició». Cabanes també va voler fer referència al treball d’anys i anys de la FAN, declarant que, tal com està passant amb l’esquí, «segur que la natació ens oferirà esportistes que deixaran Andorra al lloc més alt, perquè la feina que estan fent és espectacular».


Per la seva banda, el president de la FAN, Joan Clotet, va voler agrair el suport d’AndBank, mentre que també va explicar quin serà el nou full de ruta que se seguirà des d’aquest any fins al 2025, sent «els Jocs dels Petits Estats que tindran lloc al nostre país l’última parada d’aquest període». Els nedadors i nedadores més joves seran el focus d’atenció de la federació, ja que, en gran manera, molts d’aquests seran els protagonistes sobretot de les cites més llunyanes. «La pandèmia va perjudicar molt la base, però ara tornarem a créixer i unirem esforços per formar els futurs atletes del país», va dir Clotet, que també va voler matisar que «per descomptat continuarem treballant amb les actuals puntes de llança, com són els germans Lomero, Nàdia Tudó, Mònica Ramírez, Patrick Pelegrina, entre d’altres».


La primera cita marcada en vermell per als nedadors andorrans serà a Budapest, al mundial de la FINA que tindrà lloc del 18 de juny al 3 de juliol.
Esperant la piscina/ Clotet també va ser preguntat per la piscina dels Serradells, l’única amb mesures olímpiques que existia al país, però que malauradament va quedar en desús a causa de l’incendi de fa alguns anys. «Esperem que cap al juny o al juliol estigui operativa, i que a partir del setembre ja la puguem utilitzar formalment», va explicar el president de la FAN. Aquest aspecte, segons va destacar Clotet, serà clau pel que fa a la preparació dels atletes de cara a les competicions internacionals, però sobretot per als Jocs dels Petits Estats del 2025. «Estem en contacte amb el comú i esperem que aquesta instal·lació s’activi com més aviat millor, ja que fa massa temps que estem esperant-ho». 

 

Lomero no anirà a Kazan i s’intentarà que vagi a Tailàndia 

 

El nedador de la FAN Tomàs Lomero havia de seguir la seva formació a Kazan, aprofitant la beca que li va atorgar la Federació Internacional de Natació (FINA), però la guerra ha provocat la marxa enrere a aquesta decisió. Ara, la federació, juntament amb l’esportista, estan a les portes de tancar la seva incorporació al centre d’entrenament que l’entitat internacional disposa a Tailàndia, unes instal·lacions que Lomero ja coneix.

 

Les decles

 

Joan Clotet - President de la FAN

«La pandèmia va perjudicar molt la base, però ara tornarem a créixer i unirem esforços per formar els futurs atletes del país»

 

Josep M. Cabanes - Sotsdir. Banca País AndBank

«Segur que la natació ens oferirà esportistes que deixaran Andorra al lloc més alt, perquè la feina que estan fent és espectacular»

PUBLICITAT
PUBLICITAT