PUBLICITAT

Andorra la Vella

Duel per preparar-se

El MoraBanc rep la Penya en una jornada europea que servirà per posar la maquinària a punt per al diumenge

Per David Sansaloni

Un instant del darrer partit entre el Joventut i el MoraBanc.
Un instant del darrer partit entre el Joventut i el MoraBanc. | EuroCup

El MoraBanc afronta avui, a partir de les 20.00 hores al Poliesportiu, una nova jornada de l’EuroCup. En aquesta 14a data, l’equip dirigit per David Eudal rep el Joventut de Badalona en una cita que es presenta amb sensacions completament diferents del que sol ser un partit a la competició europea.


Els dos equips arriben amb els deures fets, ja que és molt improbable (gairebé impossible) que es quedin fora de la següent fase, i més amb l’expulsió del Lokomotiv Kuban Krasnodar a causa de la guerra iniciada per Rússia cap a Ucraïna. Tanmateix, això pot suposar una relaxació a la pista, tenint en compte també que el MoraBanc torna a disputar un nou partit el diumenge, en aquesta ocasió de Lliga Endesa davant l’UCAM Múrcia, en una trobada que serà crucial per als interessos tricolor.


«Està clar que la urgència no la tenim a l’EuroCup, però no significa que no vulguem guanyar cada partit que juguem», va recalcar el tècnic assistent del MoraBanc, Paco Vázquez, qui va afegir que «cada partit, igual que cada entrenament, forma part de la feina d’un jugador, i el seu treball és ser professional, i això significa donar-ho tot, i així jugarem contra la Penya». La preocupació, tant des del cos tècnic com de l’aficionat, s’ha establert sobretot en l’aspecte físic i mental que arrossega l’equip. Amb jugadors acabats de sortir de la infermeria, i d’altres que encara els queda temps, el físic sembla que s’ha establert com un aspecte que hauran de desenvolupar el mateixos jugadors, mentre que «com a cos tècnic podem fer un incís extra en l’aspecte mental», va explicar Vázquez.


Les rotacions, segons va deixar entendre l’assistent tricolor, estaran en l’ordre del dia a causa de la complexitat del calendari, sumat a la delicada situació que travessa el club. «És important que tothom tingui minuts i que la gent més carregada pugui descansar una mica, però és clar que tot dependrà del rival».


El MoraBanc i la Penya es veuran les cares per quarta vegada aquesta temporada, i en aquest duel també estarà en joc l’avantatge de camp, ja que en el partit d’anada van ser els catalans els que van sortir vencedors i això els beneficiaria de cara a afrontar els octaus de final de l’EuroCup. No obstant això, van ser els del Principat els que es van endur la victòria per 91-72 l’última vegada que van jugar a l’ACB, fa un mes. La clau per a trencar la defensa de la Penya en aquell moment va estar en l’encert en el tir i el domini de la zona. El MoraBanc va encistellar el 73,5% dels seus tirs de dos punts i el 41,7% dels seus triples, i va superar la Penya en els rebots per 37-26. En referència a aquest punt de sortida, Vázquez va assenyalar que «avui dia són un equip superior a nosaltres, però això no vol dir que no puguem treure un resultat positiu, que ja ho hem fet aquest any».


A banda del rebot o de l’encert, el jugador del MoraBanc Drew Crawford va posar el focus sobre la consistència. «Si en un partit notes aquesta manca d’encert, d’efectivitat, serà la consistència la que et permetrà aportar en altres aspectes, com la defensa», va explicar l’estatunidenc, mentre afegia que «el més important per l’equip ara mateix és treure aquesta energia, duresa i defensa que ens caracteritza, i estar tots centrats en aquests aspectes». Crawford també va fer una petita valoració sobre l’estat col·lectiu, detallant que «al vestidor estàvem decebuts per com vam jugar diumenge, però el maco del bàsquet és que tenim una nova oportunitat per redimir-nos»


El Joventut compta amb un balanç de 8-0 aquesta temporada quan ha anotat almenys 80 punts, amb Tomic al capdavant, mentre que el MoraBanc situa la seva defensa en la mitjana de la competició, concedint 80,1 punts per partit, una xifra que en aquest cas jugaria en contra. 

 

Les decles

 

Paco Vázquez - Tècnic assistent del MoraBanc

«Està clar que la urgència no la tenim a l’EuroCup, però no significa que no vulguem guanyar cada partit que juguem»

 

Drew Crawford - Jugador del MoraBanc

«Al vestidor estàvem decebuts per com vam jugar diumenge, però tenim una nova oportunitat per redimir-nos»

PUBLICITAT
PUBLICITAT