PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La plantilla de FEDA es vesteix de lila per celebrar el 8M

La companyia ha redactat el darrer any una guia de llenguatge no sexista

Per El Periòdic

La plantilla forma un llaç lila.
La plantilla forma un llaç lila. | FEDA

FEDA es va sumar ahir a les reivindicacions per la igualtat efectiva que es materialitzen en diferents accions arreu del món pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Enguany, la plantilla va reconèixer aquesta jornada de denúncia i commemoració de la lluita de les dones per la seva participació en la societat i, especialment en l’àmbit laboral, aplegant-se per formar un llaç lila al jardí de l’edifici de serveis situat al costat de la Central Hidroelèctrica.

Tal com va posar en relleu la companyia en un comunicat, l’empresa fa anys que va establir mecanismes per afavorir la igualtat i lluitar contra el sexisme en l’àmbit laboral. El millor exemple és l’aprovació el 2019 del pla d’igualtat de gènere, que les treballadores i treballadors de FEDA tenen en compte en el seu dia a dia a l’empresa. I dins d’aquest pla, van destacar algunes de les accions dutes a terme al llarg del darrer any, com la redacció de la guia del llenguatge no sexista. A través d’una desena de seccions, la guia repassa les recomanacions lingüístiques, especialment les destinades a intentar garantir un discurs amb un contingut no discriminatori, tot buscant un equilibri entre les reivindicacions socials, de les organitzacions que lideren la lluita contra el masclisme i dels diferents corrents filològics. 

A més, FEDA també va destacar la creació del comitè d’ètica i igualtat, l’organització de sessions de sensibilització en igualtat a tota la plantilla, l’inici dels treballs d’assessorament i disseny del protocol contra l’assetjament laboral i la formació específica de les diferents persones responsables i el foment de la participació de dones en els actes públics impulsats o participats per l’organització. Finalment, FEDA va assegurar que integra la perspectiva de gènere en els seus processos interns, amb la voluntat d’identificar i minimitzar la discriminació cap a les dones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT