PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra tindrà quatre representats als Jocs de la Juventut d’Hivern

Íria Medina, Lluís Torres, Gina del Río i Quim Grioche han estat els escollits per la FAE

Per David Sansaloni

Els protagonistes de la presentació d’ahir dels Jocs de la Joventut.
Els protagonistes de la presentació d’ahir dels Jocs de la Joventut. | EL PERIÒDIC

Andorra comptarà amb quatre atletes al Festival Olímpic de la Joventut Europea que tindrà lloc del 19 al 26 de març a Vuokatti (Finlàndia). Els seleccionats per la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), pel context de la competició i els darrers resultats, han sigut Íria Medina i Lluís Torres en esquí alpí, i Gina del Río i Quim Grioche en esqui de fons (cross country).


Aquests últims, segons va explicar el cap de missió Jordi Orteu, marxaran el pròxim dia 14 «per poder entrenar uns dies abans de competir a Finlàndia». Tanmateix, la delegació del Principat estarà allotjada a un hotel situat a poc més d’un quilòmetre d’on es duran a terme les competicions i entrenaments, «un aspecte molt important, ja que no tindrem problemes de desplaçament i això es nota a l’hora de competir».


Presents a l’acte també van estar els esquiadors de fons, Del Río i Grioche, i per part d’aquest últim l’objectiu principal serà «millorar els resultats obtinguts en els mundials que vam disputar fa 10 dies, tot i que serà la nostra primera experiència en aquesta competició». Grioche també va declarar que «no estic del tot satisfet amb la temporada que estic fent. He tingut bastants alts i baixos, i espero poder fer unes bones curses en aquests Jocs».


Per la seva part, Del Río no va voler entrar a parlar detalladament de números, però «amb un top30 o un top20 podríem estar satisfets, però el més important serà fixar-nos amb la diferència de temps amb la primera classificada». La fondista de la FAE està portant a terme una temporada amb molt de nivell, tenint una progressió positiva, de menys a més, i segons va explicar «arribo amb confiança i amb la voluntat de fer un bon paper». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT