PUBLICITAT

Canillo

Grandvalira torna a rebre una competició d’elit tres anys després

Els sectors de Soldeu El Tarter acullen la darrera parada del circuit FIS de la Copa d’Europa

Per David Sansaloni

D’esquerra a dreta: Pintat, Torres, Camp, Hidalgo i Mas durant la presentació d’ahir.
D’esquerra a dreta: Pintat, Torres, Camp, Hidalgo i Mas durant la presentació d’ahir. | Soldeu El Tarter

Ja està tot a punt per a acollir la 4a edició d’unes Finals de la Copa d’Europa a Grandvalira. Tres anys feia que l’alta competició d’esquí alpí no aterrava a les pistes Avet i Àliga de Soldeu El Tarter des del gran èxit de les Finals de la Copa del Món del 2019, però del 14 al 20 de març torna al Principat el circuit europeu en la seva última fita de la temporada. Per a Andorra no serà una cita més, sinó que serà l’última posada en escena abans de la votació de la seu dels Campionats del Món del 2027.


Pel que fa a les xifres, les finals de la Copa d’Europa comptaran amb un total de set dies de competició, vuit proves i més de 200 corredors que representaran a un total de 34 països. Tanmateix, l’esdeveniment no pot arribar en millor moment tenint en compte el context esportiu i el gran moment de forma que també acompanya els  atletes del país. Joan Verdú arriba com a vencedor de la classificació general de l’eslàlom gegant i amb una sisena posició a l’overall de la Copa d’Europa, mentre que, de cara a les finals de la setmana que ve, queden per decidir els guanyadors de les disciplines d’eslàlom, el supergegant i el descens masculí, així com a les proves femenines només el descens està sentenciat.


Juntament amb Verdú, altres noms destacats lligats a la Federació Andorrana d’Esquí també estaran presents a dita competició. És el cas de Cande Moreno, Axel Esteve, Alex Rius, Bartumeu Gabriel, Jordina Caminal, Jessica Nuñez, Pere Cornella, Carla Mijares i Iria Medina. 


Les dues pistes, Avet i Àliga, seran els escenaris de competició en la lluita pel títol europeu. A la primera d’elles es disputaran les proves d’eslàlom i gegant, situant la sortida d’aquesta última al Pla d’Espiolets, a 2.266 metres, amb una longitud de 1.242 metres, mentre que l’eslàlom tindrà el seu punt d’inici uns metres més endavant, a 2.047 metres. D’altra banda, l’arribada dels dos trams estarà ubicada al peu de l’accés de Soldeu, a 1.847 metres d’altitud. A l’Àliga se celebraran les curses de supergegant i descens. La sortida del supergegant estarà a 2.325 metres, amb una longitud de 2.186 metres, mentre que el descens tindrà el seu tret de sortida a 2.476 metres amb una llargada de 2.753 metres. Finalment, l’arribada es trobarà a 1.725 metres d’altitud, al peu d’El Tarter. 

 

Els competidors del país

 

Dimarts 15
Axel Esteve i Alex Rius (eslàlom)

Dimecres 16
Joan Verdú, Axel Esteve i Bartumeu Gabriel (gegant) i Cande Moreno, Jordina Caminal i Jessica Nuñez (descens)

Dijous 17
Cande Moreno, Jordina Caminal, Jessica Nuñez (supergegant)

Divendres 18
Joan Verdú i Pere Cornella disputaran  (supergegant)

Dissabte 19
Carla Mijares i Iria Medina (gegant)

Diumenge 20
Carla Mijares i Iria Media (eslàlom) i Pere Cornella (descens)

PUBLICITAT
PUBLICITAT