PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘La Convivialité’, l’espectacle sobre l’ortografia francesa

Es tracta d’una divertida obra sobre les normes ortogràfiques arbitràries

Per El Periòdic

La cònsol de la Massana i l’ambaixador de França, ahir.
La cònsol de la Massana i l’ambaixador de França, ahir. | COMÚ DE LA MASSANA

L’ambaixada de França a Andorra i el Comú de la Massana col·laboren en una nova acció cultural, amb la programació conjunta de l’espectacle La Convivialité ou la faute d’ortographe. Es tracta d’una divertida comèdia a càrrec de dos professors de francès belgues, Jérôme Piron i Philippe Couture, que portaran a escena, amb clau d’humor, les enrevessades normes ortogràfiques de la llengua francesa, sovint arbitràries. 

Tant l’ambaixador francès, Joan Claude Tribolet, com la cònsol major de la Massana, Olga Molné, van remarcar ahir la importància de la col·laboració entre institucions per tal d’acostar la cultura francesa a tothom, segons va informar el comú massanenc en un comunicat. Tribolet, per la seva banda, va recordar que a tot el món hi ha més de 300 milions de francoparlants i que el francès és la llengua oficial de 32 estats, a més de ser la cinquena més parlada a escala global. 

L’espectacle s’ha programat en el marc de la Setmana de la Francofonia, dins la qual ja s’han portat a terme diverses accions, com la projecció dels curtmetratges seleccionats al festival d’Annecy, aprofitant la setmana de vacances de Carnaval, que també es va fer a les Fontetes. 

Molné també va remarcar que la Massana posa el teatre a la disposició de totes les iniciatives culturals que es proposin des de les diferents institucions, ja que té la voluntat de ser una plataforma per contribuir a difondre la cultura, en aquest cas, la francesa. 
Les entrades per La Convivialité ou la faute d’ortographe ja són a la venda a través de la plataforma 4tiquets. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT