PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Elena Santiago i Naiara Escabias, a la Faberllull Olot

La residència a Andorra acull Anna Bosch i la maternitat soltera

Per El Periòdic

La resident a Faber Andorra, Anna Bosch.
La resident a Faber Andorra, Anna Bosch. | Govern d\'Andorra

L’actriu Elena Santiago i la fotògrafa Naiara Escabias han estat les dues creadores d’Andorra seleccionades per fer una estada individual a Faberllull Olot de l’1 al 8 d’abril. Totes dues van presentar la seva candidatura a la convocatòria que es va obrir el 14 de gener per dur a terme una estada individual en aquesta residència de la xarxa gestionada pel Ministeri de Cultura i Esports d’Andorra i l’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot. Les joves residents andorranes disposaran d’un espai i un temps de qualitat per poder treballar en els seus projectes individuals, compartir experiències amb la resta de residents i establir contactes i fer col·laboracions amb professionals de Catalunya i d’arreu. A més, coincidiran amb una estada temàtica sobre traducció de poesia entre el català, l’eusquera i el gallec i amb el festival de dansa i arts vives Sismògraf, que tindrà lloc a Olot durant el mes d’abril.

Elena Santiago és graduada en interpretació per l’Institut del Teatre, on ha cursat també el postgrau IT Teatre. Ha fet d’actriu tant en l’àmbit teatral com en l’audiovisual. Com a dramaturga, és coautora del musical Cuques i actualment s’està formant a l’Obrador de la Sala Beckett, escrivint la seva propera peça. A Faberllull Olot treballarà en aquesta obra que tracta sobre la relació de dues germanes en el moment que un secret familiar surt a la llum. L’oposició sobre ferho públic o no, els silencis, els secrets i els tabús dins de la pròpia família i la creixent incomoditat entre les dues són els ingredients d’aquesta història.

Naiara Escabias és fotògrafa, artista i instructora de ioga. Actualment està acabant la formació de Teràpia transpersonal amb l’art, que li dona les eines per poder crear i guiar altres persones a tenir una relació més sana amb l’art i descobrir-se ells mateixos. Durant l’estada a Faberllull crearà un curs d’autoretrats per a adolescents, amb una part tècnica per tenir nocions bàsiques de fotografia i una altra part d’autoconeixement i creixement personal. La intenció és crear un espai on els joves es descobreixin a ells mateixos, es puguin acceptar i tinguin millor relació amb la seva imatge.

De manera paral·lela a l’aterratge de les creadores a Olot, la residència Faber Andorra acull des d’aquest dilluns la segona resident del 2022, la fotògrafa, artista visual i investigadora Anna Bosch. Durant la seva estada, treballarà en un projecte pluridisciplinar sobre el desig de ser mare soltera. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT