Sebastià, Ancion i Casanovas destaquen a Sierra Nevada

Els de la FAM tornen a casa assolint diversos podis en les proves del cap de setmana

Un instant d’una de les proves dels Campionats d’Espanya.
Un instant d’una de les proves dels Campionats d’Espanya. | FAM

Sierra Nevada va acollir durant el cap de setmana els Campionats d’Espanya d’esquí de muntanya, una competició a escala nacional i a la qual la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va acudir amb vuit atletes del Principat en condició de convidats, però sense poder puntuar oficialment en les classificacions finals.

Els corredors andorrans més destacats van ser Laia Sebastià, Lea Ancion i Marc Casanovas, sent aquest últim l’únic que va aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi. Casanovas va ser primer en la categoria sub-18 en la prova vertical que es va disputar ahir, gràcies a un crono de 22.55. Per la seva banda, Sebastià va aconseguir una excel·lent tercera posició a la prova individual del dissabte, amb un crono final d’1.57.04 en una cursa exigent per fora de l’estació de Sierra Nevada, mentre que en la modalitat vertical d’ahir va assolir la quarta plaça dintre de la categoria sènior/sub-23. Finalment, també en la prova individual, en categoria sub-18 Ancion va obtenir la segona posició amb un temps d’1.29.40, i també es va quedar a les portes del podi a la vertical, amb una quarta posició.

«Ha estat una prova molt positiva i de qualitat per als sèniors de cara al calendari vinent, i els més joves han pogut acumular experiència dins de l’àmbit de la competició», va dir el tècnic de la FAM, Guillem Campeny.