L’FC Andorra supera la prova al Nou Municipal i dorm líder

Els d’Eder Sarabia vencen la UE Cornellà amb solvència en un partit que van saber dominar des de l’inici

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra celebren un dels gols del partit d’ahir contra la UE Cornellà. | FC Andorra

L’FC Andorra torna al lideratge després de vèncer la UE Cornellà per 0-3 en un partit dominat de cap a peus pels del Principat.
Els homes d’Eder Sarabia van sortir al Nou Municipal sabent de l’exigència de la trobada, i és per això que els primers minuts van ser de domini tricolor pel que fa a la possessió de la pilota. Els andorrans van buscar les debilitats del rival, però van combinar més que intentar jugades verticals. No obstant això, la UE Cornellà va demostrar sentir-se còmoda a casa, i va aprofitar la mínima errada per crear el contraatac que posés en dificultats Josele, que va saber aturar les arribades dels locals.

Amb aquest context, poc menys de 20 minuts li va fer falta a l’FC Andorra per encetar el marcador, això sí, amb una mica de fortuna. Una pilota per banda dreta va acabar en els peus d’Hector Hevel, que amb un toc subtil va fer la centrada cap a la posició de Rubén Bover, però va ser un defensor del conjunt català qui va rematar sense voler amb l’esquena, enviant una pilota enverinada a les mans d’Anacker que el jutge de línia va considerar que ja havia traspassat la línia de gol.

Amb el 0-1 al lluminós, i contra tot pronòstic, el Cornellà no va abaixar els braços i va tenir les ocasions més perilloses. Als 29 minuts, Chiki va tenir la més clara en creuar en excés una pilota que va rebre sol, cara a cara, amb Josele, mentre que poc després, Kike López rematava de cap massa centrat, també a les mans del porter tricolor.

No obstant això, faltava per aparèixer el més llest de tots, Hector Hevel, que va posar ràpidament en joc una pilota aturada, trobant Marc Fernández en profunditat, i aquest, després de retallar el porter, va enviar-la al fons de la porteria rival, establint el 0-2 al descans.

Ja en la segona meitat, als homes de Sarabia no els valia amb el 0-2, i quan encara no havien passat cinc minuts, una bona recuperació d’Hevel la va seguir Nieto, que va alçar el cap per trobar Rubén Bover, i aquest no va errar, materialitzant el 0-3.
Tot i el resultat, els tricolor no van parar de pressionar els seus rivals. El Cornellà havia tingut les seves i no es volia arriscar a cedir part de l’avantatge. Amb això, quan faltaven 10 minuts pel final, els locals van tenir una ocasió claríssima que es va encarregar de desbaratar Josele amb una gran estirada. Finalment, Martín va tenir el 0-4 amb un cara a cara que va rebutjar Anacker. Amb la victòria, l’FC Andorra torna a encapçalar la classificació de la lliga.