Andorra la Vella

Sensacions dolentes

El MoraBanc cau al Poliesportiu davant un Río Breogán al qual no li va fer falta massa per endur-se la victòria

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta la jugada d’atac davant la defensa dels jugadors del Río Breogán durant el partit d’ahir al Poliesportiu. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc no va poder superar el Río Breogán al Poliesportiu en un partit disputat fins al final, però en el qual els del Principat es van quedar a les portes. Es presentava un partit vital per l’esdevenir tricolor a la lliga, però la manca d’encert va pesar massa.
Els andorrans sabien el que estava en joc, i tot i no estar tan encertats com la setmana passada davant el Barça, la intensitat va jugar un paper clau. La defensa en dos contra un es va veure en més d’una ocasió, i qui es va alçar com la referència en atac va ser Oriol Paulí. A la meitat del primer període gairebé la meitat dels punts del MoraBanc van sortir de mans del català, que es va mostrar molt actiu, juntament amb Clevin Hannah com a director d’orquestra i Nacho Llovet lluitant de tu a tu contra un gegant com Mahalbasic.

L’entrenador tricolor, David Eudal, també va donar minuts a David Jelínek, després de reaparèixer al Palau Blaugrana la setmana passada en superar la seva lesió, i a Amine Noua, a qui encara li queda una mica de recorregut per tornar al nivell competitiu necessari. Als locals els costava més anotar (un 0/4 en triples) que als visitants, i a causa d’algunes pèrdues i altres cistelles fàcils, el Río Breogán va acabar el primer quart dos punts per sobre (21-23).

Eudal sabia que tant el joc interior com el rebot defensiu estaven sent clau, i l’entrada de Víctor Arteaga va ser tota una declaració d’intencions. Els tricolor van guanyar en consistència, mentre que Crawford i Hannah van encetar l’aspecte anotador des de la línia dels 6,75 metres fins a recuperar l’avantatge en el lluminós (27-25). L’intercanvi de cops entre ambdós conjunts estava sent frenètic, però els 2+1 favorables als visitants estaven decantant la balança en contra dels interessos tricolor. Tot i això, l’afició del Poliesportiu empentava en cada jugada d’atac, sent Paulí i Miller-McIntyre els homes que en més ocasions van fer alçar el públic del seient.

El 64% d’encert en el tir de dos punts del MoraBanc estava sent la diferència entre un marcador ajustat i un avantatge més gran. Les cistelles fàcils que en la majoria de duels acabaven materialitzant-se, ahir no volien entrar. Cada errada a la pintura es convertia en un ràpid contraatac del Río Breogán, i bé això es traduïa en punts per als gallecs o amb faltes personals i tirs lliures. Eudal va haver d’aturar el partit quan faltaven tres minuts i amb tres punts per sota per reorganitzar els seus homes i establir les idees a desenvolupar (39-42).

A les acaballes de la primera meitat, Dzanan Musa, un dels jugadors revelació aquesta temporada, va començar a aparèixer. Amb poc més de 10 minuts va depassar els 10 punts, aconseguint un avantatge de +8 per al seu equip. Per la banda tricolor, la desesperació anava en augment en veure’s 10 punts a sota, un 3/13 en triples i un 12/19 en tira de dos. Amb el 39-49 els jugadors van enfilar els vestidors.

Ja en el tercer quart, les errades estaven sent gairebé més protagonistes que els encerts. Tan sols quatre punts entre els dos equips en els primers tres minuts, fins que va haver de ser Hannah qui provoqués la primera gran ovació del Poliesportiu gràcies a un gran triple com a resultat d’una jugada vertiginosa de Miller-McIntyre. A tan sols tres punts es van posar els homes d’Eudal (49-52), però l’acumulació de faltes va portar el Breogán a la línia del tir lliure massa aviat, i aquí els visitants no van perdonar.
Hannah va aconseguir entrar a poc a poc en el partit i va igualar els 13 punts de Musa, però els intents per remuntar desl tricolor van ser sofocats pels gallecs, que van establir una diferència de vuit punts a falta de 10 minuts (57-65).

El MoraBanc havia de mostrar la seva millor versió si volia endur-se el partit, i l’actitud dels jugadors, juntament amb l’espenta de l’afició, feia presagiar que així podia donar-se. Els tres primers minuts van ser una lluita en tota regla, però la distància al marcador seguia sent similar, amb el MoraBanc pagant cares les imprecisions i errades en atac. Els triples van seguir sense entrar, però Hannah i McIntyre van continuar mantenint viva la flama i a falta d’un minut tan sols feien falta sis punts per empatar.
Malauradament, el Río Breogán no va permetre que els tricolor penetressin tan fàcilment la seva defensa, i amb el tir exterior completament negat, el MoraBanc va acabar recollint una nova derrota a la Lliga Endesa (79-86).

Les claus

Encert exterior: En la primera meitat, el MoraBanc va registrar un 3/13 en triples. Massa poc encert, que va aprofitar el Breogán.

Eficàcia: Paulí va ser l’únic home en anotar 10 punts durant els primers 20 minuts. Poca aportació de la resta de jugadors.

Gestió: Al MoraBanc li va costar gestionar les situacions de superioritat, i les faltes personals també van jugar en contra.

Afició: El públic del Poliesportiu va empentar l’equip en alguns moments clau, però malauradament no va ser suficient.

El vestidor

David Eudal - Entrenador del MoraBanc

«Hem deixat que fessin el seu joc»

«No hem acabat d’entrar al partit, no hem sabut aprofitar els avantatges que han anat sorgint al llarg del partit i hem deixat que fessin el seu joc, el que porten fent cada setmana». Així va començar David Eudal la seva valoració de la derrota del MoraBanc davant el Río Breogán.

Per a l’entrenador tricolor, encara que s’ hagués guanyat en la tarda d’ahir «me n’hauria anat amb una mala sensació». Una vegada acabada la trobada, i així ho va explicar Eudal, «els he comunicat als jugadors que hem pensat massa en el resultat final, i aquesta derrota ens deixa en una situació de seguir patint». Ara, al MoraBanc li espera l’EuroCup davant la Penya.