Esteve no vola prou a Chamonix i finalitza el 55è en el descens

• L'andorrà cau i acaba a set segons del primer en la cita francesa de la Copa del Món
CHAMONIX

Kevin Esteve vola després d'un canvi de rasant en una cursa anterior d'aquesta temporada Foto: FAE

Kevin Esteve no va tenir el paper que s'esperava en la cita gala de la Copa del Món a Chamonix. L'andorrà va millorar els registres que havia fet en els entrenaments en el descens, però no va volar prou i finalment es va haver de conformar amb la 55a posició, a poc més de set segons del primer classificat, el veterà ex campió olímpic per França Didier Cuche.

Esteve va marcar un temps total de 2min 6,07s, discret sobretot per una caiguda que el va fer perdre velocitat tot i que després arribaria a una velocitat punta de 117 quilòmetres per hora: «Abans de la caiguda, en un dels temps intermedis anava el 43è. Pot millorar i esperem que ho faci demà [avui per al lector], va explicar a l'acabament de la cursa. Avui l'andorrà afronta la supercombinada, en la mateixa estació i de nou puntuable per a la Copa del Món.

JUAREZ, UN PÈL MILLOR / D'altra banda Sophie Juárez va afrontar ahir el segon gegant FIS a l'estació gala de Grand Bornand. L'andorrana va acabar la 19a amb 57,85 punts i va millorar un pèl respecte del resultat de divendres en el primer gegant, al qual havia estar la 25a amb 47,99 punts. La carrera, d'un gran nivell, va comptar amb tot l'equip francès de la Copa del Món i la guanyadora va ser Tessa Worley, actualment la líder en el màxim circuit mundialista. Mireia Gutiérrez ahir no va córrer després que divendres sentís molèsties a la tíbia que la van fer abandonar abans de disputar la segona mànega.

MISSÉ, 8È A ALPE D'HUEZ / Els campionats del Món citadine que s'estan disputant a Alpe d'Huez van tenir en Jan Missé un dels corredors més destacats en el supergegant d'ahir, en aconseguir el vuitè lloc en la genegal i el segon cadet, a només 18 centèssimes del guanyador. A més Robert Solsoma va acabar el novè i tercer cadet a dues dècimes del seu company d'equip. Els resultats, però, encara no s'havien confirmat al tancament de l'edició.

En uns altres Mundials, els júniors que es disputen a Crans Montana (Suïssa), avui comencen la seva participació els joves corredors del primer equip masculí de la Federació Andorrana d'Esquí Nil Ruíz, Marc Oliveras, Artur Pallàs i Arnau Puig, amb la disputa del gegant.

Per acabar una jornada ben farcida de participació tricolor la FAE va dur a la Copa d'Europa de surf de neu que es disputa a Issola 2000 dos joves corredors. Maeva Estévez va obtenir la 28a posició d'un total de 36 corredores i va acabar a 20 segons de la guanyadora en les classificatòries ; en nois Nil Zamora va ser el 89è i Enric Fernández el 99è i últim.