PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAM es desplaça a Sierra Nevada amb vuit atletes

Els Campionats d’Espanya arrenquen avui amb la prova individual, amb un recorregut previst exigent i tècnic

Per El Periòdic

Una imatge del Campionat d'Espanya a Sierra Nevada.
Una imatge del Campionat d'Espanya a Sierra Nevada. | Sierra Nevada

Alguns dels atletes de l’Equip Nacional d’esquí de muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), així com alguns joves seleccionats, tornen a la competició fora del país. En total, vuit atletes s’han desplaçat a Sierra Nevada (Andalusia) per a disputar els Campionats d’Espanya d’esquí de muntanya d’aquest cap de setmana. Laia Sebastià, Marcel Prat i Adrià Bartumeu competiran en categoria sènior sub23, mentre que  Lea Ancion, Miquel Naudi i Marc Casanovas ho faran en categoria sub-18. Finalment, Marc Ventura i Xavi Celades prendran part en les proves de categoria sub-16 (No Límits Club), i tots ells estaran acompanyats pel tècnic de la FAM, Guillem Campeny, i l’ entrenador del club esmentat anteriorment, Carles Font. 

La competició va arrencar ahir amb la prova Sprint, però la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) va limitar la participació d’aquesta prova a corredors federats en la seva entitat. Per tant, per als atletes tricolor, els Campionats d’Espanya arrenquen avui amb la prova individual, amb un recorregut previst exigent i tècnic, però que és probable que s’hagi de modificar per les intenses nevades i les males condicions meteorològiques.

Demà serà el torn de la prova vertical amb un primer recorregut de 4,3 kilòmetres i 660 metres de desnivell positiu i un segon traçat per les categories inferiors de 2,5 kilòmetres i 400 metres de desnivell positiu. Cal destacar que els vuit atletes competiran en ambdues proves.

Campeny va declarar que «estem molt satisfets de ser a aquesta cita amb un equip amb corredors de quasi totes les categories, incorporant els corredors de la categoria sub-16 gràcies al No Límits Club, liderat per Carles Font com a entrenador». Pel que fa als corredors de la FAM, la federació va explicar que «per a Prat i Bartumeu serà una molt bona preparació per a pròximes cites internacionals, així com un bon test per veure com s’han recuperat després dels Campionats d’Europa. Per a Sebastià, serà un bon moment per a testar el seu estat de forma actual i continuar millorant en aquest esport. Malauradament, aquesta temporada, no ha pogut ser present a moltes curses a causa de la Covid-19».

PUBLICITAT
PUBLICITAT