Nova prova de foc per al MoraBanc davant el Río Breogán al Poliesportiu

Els de David Eudal busquen trobar, com més aviat millor, la clau per entrar en la bona dinàmica a la lliga

Per David Sansaloni

Un instant del partit d'anada entre el Río Breogán i el MoraBanc a Lugo.
Un instant del partit d'anada entre el Río Breogán i el MoraBanc a Lugo. | acb Photo / C. Castro

El MoraBanc vol que el partit de demà, que els enfrontarà davant el Río Breogán en una nova jornada de la Lliga Endesa, sigui el principi per començar a remuntar la delicada situació en la qual es troben. Almenys aquest va ser el missatge, tant des del cos tècnic com per part dels jugadors una vegada finalitzat el darrer partit davant el Barça al Palau Blaugrana.

Per complir aquest objectiu, els tricolor tornaran a comptar amb el suport de l’afició del Poliesportiu, que ja va fer la seva màgia en l’últim partit de la competició domèstica disputat al Principat, on els locals van obtenir la victòria davant el Joventut de Badalona per 91-72 en una autèntica exhibició dels homes de David Eudal.

Amb el duel davant els blaugrana ja passat, el Río Breogán sembla una opció d’allò més encertada per acabar de determinar en quina situació es troba realment el MoraBanc. Els de Lugo se situen just a la meitat de la taula classificatòria, sent uns dels equips revelació d’aquesta temporada, emntre que els tricolor son 14ens, empatats amb l’Urbas Fuenlabrada (15è) i el Monbus Obradoiro (16è), i tot just quedarien, ja en llocs de descens, el Coosur Reial Betis (17è) i l’Hereda San Pablo Burgos (18è).

Com a nota positiva, Eudal podrà comptar amb Gal Mekel, bentornat de l’aturada FIBA i que no va poder estar present al Palau Blaugrana ja que havia disputat un últim partit de seleccions just la tarda d’abans, i també amb David Jelínek i Amine Noua, que van poder gaudir d’alguns minuts en l’últim partit i, a poc a poc, van tornant a agafar el ritme de competició després de les seves respectives lesions.

L’aspecte no tant positiu és que la darrera vegada que ambdós equips es van veure les cares, a Lugo, el Río Breogán va sortir vencedor per 83-74. Dzanan Musa, amb 26 punts, sis assistències i 28 de valoració va ser el botxí dels tricolor, tenint en compte també que el Breogán arribava a la trobada amb tres derrotes consecutives a l’esquena, tornant així a la senda de la victòria.

Ara, amb els papers canviats, és el MoraBanc qui ha de donar un cop sobre la taula i demostrar que té la capacitat per oferir un estil de joc similar al dels primers minuts davant el Barça.

Els actes

Ucraïna: Els dos equips mostraran el seu rebuig contra la guerra a Ucraïna abans del partit en una acció que protagonitzaran els 5 inicials i els àrbitres.

Joan Verdú: L’esquiador Joan Verdú rebrà la distinció de soci d’honor. Verdú va ser 9è en el gegant dels darrers Jocs Olímpics i Campió d’Europa en gegant.

AMMA: El partit estarà dedicat a donar suport a la causa de les malalties minoritàries. L’AMMA comptarà amb una paradeta al hall de pavelló.

Base: Durant el descans, tots els equips de la base del club seran presentats davant dels aficionats. La pandèmia havia aturat aquest acte.