PUBLICITAT

Andorra la Vella

En terres pantanoses

L’FC Andorra es veu les cares amb la UE Cornellà al Nou Estadi, un dels camps més complicats de la lliga

Per David Sansaloni

Un instant del partit d’anada entre l’FC Andorra i la UE Cornellà, aquesta temporada en la jornada 10.
Un instant del partit d’anada entre l’FC Andorra i la UE Cornellà, aquesta temporada en la jornada 10. | @FCANDORRA

L’FC Andorra no ho tindrà fàcil per aconseguir la victòria en una nova jornada, la 26a, d’aquesta Primera RFEF Footters. Almenys així ho marquen les estadístiques, i és que els homes dirigits per Eder Sarabia viatjaran demà cap a Cornellà de Llobregat per enfrontar la UE Cornellà al Nou Municipal, un dels estadis que s’ha alçat com dels més complicats per treure punts en aquesta categoria.


Els locals no saben el que és caure derrotats al seu feu des que, justament l’últim rival de l’FC Andorra, el Sevilla Atlético, s’imposés per 1-2 en la jornada 13, el passat mes de novembre. Des d’aquella data, els catalans han recollit cinc victòries i un empat, sent un dels conjunts més sòlids en aquest aspecte i, en total, havent registrat vuit victòries, dos empats i tres derrotes a casa en el que portem de temporada.


No obstant això, la diferència pel que fa a la taula classificatòria és bastant contraposada. Els tricolor se situen tercers, tan sols per darrere de l’Albacete i el Vila-real B, però a tan sols dos punts de la primera posició i amb possibilitat de, si es donen les condicions adequades, dormir, de nou, com a líders. Per la seva part, la UE Cornellà és 14a amb 32 punts, situant-se en la part mitjana-baixa de la classificació i havent perdut el seu últim partit, per la mínima, davant el Nàstic de Tarragona (1-0).


També com a contrapart, i així ho va explicar ahir Sarabia, els del Principat arriben a la cita «amb ganes, il·lusionats i amb intencions de seguir en aquesta línia» després d’haver fet «el partit perfecte» contra el Sevilla Atlético en la darrera jornada de lliga, a l’Estadi Nacional. Per al tècnic basc, la clau per guanyar partits està en «saber aprofitar cada petita oportunitat que has anat creant al llarg d’una trobada», sense oblidar una part important, i és que «és vital saber que no podràs sempre estar durant els 90 minuts en l’excel·lència, i que hi ha moltes coses de les quals vas fent durant el partit que et permeten, després, en aquests moments determinants del partit, poder guanyar-lo».


El hàndicap de l’estadi rival, diu l’entrenador tricolor, no ha d’influir en la idea de joc i l’estil «valent» que es vol proposar. L’FC Andorra haurà d’adaptar-se «en moments puntuals al que et proposi el rival», però el que ha quedat clar dintre del vestidor és que per a continuar sent un dels equips a batre en aquesta Primera RFEF s’hauran de saber gestionar molt bé aquesta mena de situacions, ja sigui pel que fa als rivals o pel que fa a la posició en la classificació. 


«Hem dit que ens agraden les dificultats, els reptes, i crec que cal anar a un camp així per a seguir millorant i continuar creixent», va declarar Sarabia. L’entrenador també va ser preguntat per la diferència de sensacions entre els últims partits de l’any passat i començament d’aquest, i va assegurar no estar «massa d’acord en el fet que hi hagi aquesta diferenciació». No obstant això, i pocs segons després de reflexionar-ho, Sarabia va assenyalar que «pot ser que hàgim posat el llistó tan alt que igual, a vegades, no acabem de valorar les coses que estem fent ara mateix a la lliga». El que sí és cert és que els tricolor continuen mantenint les opcions intactes d’un possible ascens directe. 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador del MoraBanc

 

«Hem dit que ens agraden les dificultats, els reptes, i crec que cal anar a un camp així per a seguir millorant i continuar creixent»

 

«Pot ser que hàgim posat el llistó tan alt que igual, a vegades, no acabem de valorar les coses que estem fent ara mateix a la lliga»
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT