PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aposta pel món virtual

L’Automòbil Club d’Andorra encapçala ACA eSports, el primer projecte d’esports digitals d’Andorra

Per David Sansaloni

D’esquerra a dreta: Casadevall, Capdevila i Mas, durant la presentació de l’ACA eSports que va tenir lloc ahir.
D’esquerra a dreta: Casadevall, Capdevila i Mas, durant la presentació de l’ACA eSports que va tenir lloc ahir. | ACA

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA), juntament amb la col·laboració d’Andorra Telecom i de Crèdit Andorrà, van presentar ahir un acord que les diferents entitats van catalogar com a «històric» per a impulsar el primer projecte d’esports digitals del país: ACA eSports. La iniciativa, que ja és una realitat, s’ubica al Centre Esportiu d’Ordino (CEO) i disposa d’una zona destinada a la modalitat de sim racing, d’aules formatives i d’una àrea de broadcasting.


El sim racing, conegut col·loquialment com a curses de simulació, són curses virtuals que es disputen a través d’una consola o d’un ordinador. La idea és replicar les sensacions de conducció dins d’un vehicle, per a la qual cosa és necessari una maquinaria (hardware) i una programació (software) adequada. De fet, el gènere dels simuladors de conducció porta molt temps sent utilitzat tant per pilots com per equips de competició per a preparar les seves curses reals, sent aquest entrenament previ en simulador gairebé obligatori amb la finalitat d’arribar al circuit el millor preparat possible.


Per a justificar en profunditat el projecte, la integrant del Consell Directiu de l’ACA Montserrat Capdevila va declarar que «els esports digitals obren la porta a poder desenvolupar tota una nova generació d’esportistes d’elit, que podran accedir a competicions d’alt nivell sense necessitar els grans pressupostos que exigeix l’entorn real». Tanmateix, Capdevila va voler afegir que «er a l’Automòbil Club d’Andorra aquest és un projecte estratègic que està en línia amb el treball de modernització i digitalització del club». 


D’altra banda, el secretari general del l’ACA, Toti Sasplugas, va ser més clar i directe: «L’objectiu inicial és guanyar un títol mundial d’aquí a tres anys». El mandatari es va explicar afegint que «hem de tenir objectius valents, i també realistes. Amb espai, la connectivitat, la il·lusió de l’equip i la implicació dels pilots que ja tenim seleccionats, ens permet ser ambiciosos en aquest objectiu, i per què no pot tenir Andorra campions del món de sim racing?».


Després de dos anys de gestació, l’entitat lligada al motorsport ha vist, finalment, materialitzat aquest prjecte, gràcies en part a l’aportació d’altres dues parts, com són Andorra Telecom i Crèdit Andorrà. Com a representant d’aquesta última, el seu director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Nous Canals, Joan R. Mas, va assenyalar que «l’ACA eSports és un projecte estratègic per al país, i també s’alça com a pioner en el seu camp, i per a Crèdit Andorrà aquesta col·laboració és un pas natural en la nostra trajectòria com a entitat compromesa en donar suport a diferents iniciatives esportives, culturals i socials que aportin valor afegit a la societat». 


Finalment, des d’Andorra Telecom, el seu portaveu, Carles Casadevall, va afirmar que «és una oportunitat de participar en el desenvolupament d’una iniciativa relacionada amb la innovació i la tecnologia, que ens permet, a més, establir aliances amb entitats locals que treballen per posicionar el país com un referent en l’àmbit tecnològic». Casadevall també va afegir que  aquesta iniciativa «ens permetrà, alhora, provar casos d’ús en format laboratori tecnològic, per desplegar nous productes i serveis de connectivitat digital». 


L’ACA eSports comptarà amb un equip principal (format per quatre pilots), i una acadèmia (amb 10 joves promeses), mentre que, d’altra banda, se situarà al SIM Center, al CEO d’Ordino, i es passarà a competir en diferents campionats i plataformes, alhora que es crearà una lliga nacional amb rivals d’arreu del món. 

 

Les decles

 

Toti Sasplugas - Secretari general de l’ACA

«L’objectiu inicial és guanyar un títol mundial d’aquí a tres anys. Hem de tenir objectius valents, i també realistes»
 

Montserrat Capdevila - Directiva de l’ACA

«Els esports digitals obren la porta a poder desenvolupar tota una nova generació d’esportistes d’elit»

 

Joan R. Mas - Dir. Comunicació de Crèdit Andorrà

«L’ACA eSports és un projecte estratègic per al país, i també s’alça com a pioner en el seu camp»
 

Carles Casadevall - Portaveu Andorra Telecom

«És una oportunitat de participar en el desenvolupament d’una iniciativa relacionada amb la innovació»

 

L'estructura

 

  • Equip: Quatre pilots digitals formaran el primer equip professional d’Andorra d’eSports de la disciplina sim racing, que entrenaran i competiran de manera permanent al Sim Centre, on disposaran de l’última tecnologia amb simuladors, la màxima connectivitat i professionals.
  • Academy: El projecte també impulsa una acadèmia de joves pilots digitals a les mateixes instal·lacions i tots els professionals treballen amb l’equip reforçant els aspectes de salut i formatius. La divisió formativa d’ACA eSports, que té una capacitat inicial per a deu pilots, disposa de cinc simuladors d’última tecnologia i un staff professional.
  • SIM Center: Situat al CEO d’Ordino en un entorn esportiu cent per cent, té quatrecents metres quadrats, distribuïts en tres plantes, i disposa d’una zona d’entrenaments i competicions amb simuladors per a l’EQUIP i per a l’ACADEMY, una àrea de seguiment de les competicions i anàlisi dels entrenaments, sala de broadcasting, plató, àrea de treball mental i ocular, sala de reunions, despatxos per als professionals que treballen al centre i una àrea tècnica per a la millora constant dels simuladors.
  • Campionats: El projecte es completa amb un bloc d’organització de campionats d’automobilisme digitals en diferents plataformes i un campionat nacional amb participants globals.
PUBLICITAT
PUBLICITAT