PUBLICITAT

Increment dels contagis amb 93 infectacts en les drreres hores

Hi ha nou ingressats a planta al centre hospitalari i quatre a l’UCI

Per El Periòdic

Una sanitària duent a terme una prova TMA.
Una sanitària duent a terme una prova TMA. | ARXIU ANA

 

Des de la darrera actualització de les dades sanitàries, el Ministeri de Salut ha registrat 93 nous casos positius de coronavirus, xifra que fa elevar el nombre de persones contagiades totals des de l’inici de la pandèmia a 38.342, de les quals 37.561 s’han recuperat. Es pot remarcar que les defuncions continuen estables a 151.
Pel que fa als ingressats per coronavirus, nou persones estan a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i quatre a la Unitat de Cures Intensives (UCI), tres amb ventilació mecànica. El sistema educatiu es troba afectat amb només 10 aules en vigilància passiva, dues classes menys que aquest dimecres.
Finalment, des de l’inici del Pla de vacunació s’han administrat 155.888 vaccins, de les quals 57.983 corresponen a primeres dosis, 57.268 a segones dosis i 40.637 a terceres dosis, segons va informar l’Executiu en un comunicat.

Situació a l’exterior

La situació de la crisi sanitària va millorant als països veïns. Espanya ha sortit del risc extrem de transmissió de coronavirus en baixar de 500 casos per 100.000 habitants (486), encara que la xifra total de defuncions supera ja els 100.000. Aquest escenari planteja un canvi en l’estratègia de vigilància epidemiològica que serà analitzat el 10 de març amb les comunitats autònomes a Saragossa. La mitjana dels contagis a Espanya va assolir el risc extrem o molt alt de transmissió de coronavirus el passat 17 de desembre i va continuar pujant fins a aconseguir el pic de la sisena ona el divendres 21 de gener amb 3.418 casos per 100.000 habitants després de la irrupció de la variant òmicron. Ara entra en risc alt (de 500 a 300 casos). Quant a la situació a Catalunya, hi ha una tendència a la baixa de la incidència per casos de covid, el que es reflecteix als indicadors hospitalaris amb un descens continuat. 
Per la seva banda, a França el primer ministre, Jean Castex, va anunciar que a partir del 14 de març ja no serà obligatori el passaport covid per accedir als establiments on fins ara s’està demanant, amb l’excepció als espais on hi ha col·lectius vulnerables com els centres sanitaris, les residències per a la gent gran i els centres que acolleixen a persones discapacitades. A més, també es manté la vacunació per als cuidadors. D’altra banda, Castex va comunicar que la mascareta deixa de ser obligatòria als espais interiors, excepte dins del transport públic, als hospitals i a les residències per a la gent gran. H

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT