PUBLICITAT

Andorra la Vella

La ronda de negociació del 2022 amb la UE s’inicia el 8 de març

Hi haurà cinc trobades presencials amb la participació de Riba per l'acord d'associació

Per Albert Belis

Landry Riba, a l’esquerra, en una trobada amb Clément Beaune.
Landry Riba, a l’esquerra, en una trobada amb Clément Beaune. | MEAE

La primera reunió amb la Comissió Europea de la ronda de trobades per a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE) de l’any 2022 serà el 8 de març vinent a Brussel·les, segons va revelar ahir el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. 

El representant andorrà serà el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, que hi acudirà de forma presencial com a cap negociador. En total, hi haurà cinc rondes de trobades durant l’any en curs: la citada del març, el juliol, l’octubre i el novembre. «Després de la pandèmia, volem donar un impuls a la presencialitat d’aquestes trobades», va afirmar Jover. A més, es faran reunions tècniques entre els experts, en aquest cas de forma telemàtica per videoconferència.

D’aquesta manera, la primera ronda del 8 de març que ve, que compaginarà el format presencial amb el telemàtic, comptarà amb una agenda que permetrà continuar els treballs en 7 dels 25 annexos previstos en la negociació. 

De manera paral·lela, la UE va informar que la part més política de la negociació estarà encapçalada pel vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, amb el qual ja hi ha programada una reunió per a les properes setmanes. Així mateix, tot i que la Unió Europea encara no ha designat un nou cap negociador, després del canvi en l’equip negociador de la UE passant del Servei d’Acció Exterior al Secretariat General de la Comissió, el diàleg i els intercanvis amb el secretariat s’han mantingut amb total normalitat i han permès avançar en les converses, segons va assegurar el Govern en un comunicat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT