PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc busca «l’efectivitat i l’energia» per a la segona volta

Els andorrans assoleixen la 14a plaça a la Lliga Endesa, sent la 17a la que marca el descens a la LEB Or

Per David Sansaloni

Arteaga lluita una pilota davant dos jugadors del Barça en l’últim partit.
Arteaga lluita una pilota davant dos jugadors del Barça en l’últim partit. | acb Photo / V. Salgado

Al MoraBanc li queden tres mesos de calendari competitiu pel que fa a la Lliga Endesa, el que deixa un total de 13 partits (si la pandèmia no obliga a canviar de nou el calendari) per a poder resoldre la delicada situació en la qual es troba immers el club. Avui dia, els andorrans se situen en la 14a plaça a la taula classificatòria de la competició domèstica, sent la 17a la que marca el descens a la LEB Or (descendirien 17è i 18è) però a tan sols una victòria dels que estan per sota, el que podria fer canviar completament la situació. 


Coosur Reial Betis i Hereda San Pablo Burgos són els dos conjunts cuers a hores d’ara, amb sis i cinc victòries respectivament, mentre que Monbus Obradoiro, Urbas Fuenlabrada i MoraBanc són els que se situen per sobre, amb set victòries cadascun i on el bàsquet average és el que dictamina qui està en cada posició. 


Una vegada deixada enrere l’última derrota a l’ACB, davant el Barça aquest mateix dimarts (107-88), els tricolor tornaran al Poliesportiu per rebre en aquesta ocasió al Río Breogán, que es troba just a la part mitjana de la classificació. Aquest duel suposarà l’inici de la recta final del campionat, i una segona volta en la qual s’hauran de prémer les tecles necessàries per allunyar els fantasmes del descens de categoria.


Alguna d’aquestes claus ja les van nomenar alguns dels protagonistes al Palau Blaugrana. «Hem d’intentar evitar les cistelles fàcils, que moltes vegades ens ha posat en problemes aquesta temporada. D’altra banda, en la segona meitat ens ha faltat alguna força i algun encert més per intentar posar-los una mica nerviosos», va declarar David Jelínek després del partit amb el Barça. Per la seva part, el pivot Víctor Arteaga no es va desviar massa del diàleg de Jelínek, explicant que «ens ha faltat energia, defensar i ser durs, i són aspectes que haurem de recuperar de cara al pròxim partit de lliga». Precisament per a aquest pròxim duel el mateix Arteaga va voler fer una crida a l’afició, ja que serà «un partit clau per tornar a enganxar-nos a la bona dinàmica i començarem per aquí».


Finalment, el més crític pel que fa a l’última trobada va ser l’entrenador tricolor, David Eudal, que va declarar que «quan anotem fàcil ens oblidem de defensar, però hem sabut aguantar l’intercanvi de cops fins que el Barça ha augmentat el seu nivell defensiu. En la segona meitat hem deixat de compartir la pilota i no hem sabut utilitzar bé les faltes». Amb aquest context, l’equip ha deixat entreveure quins seran els punts a millorar davant el Breogán. 

 

Les decles

 

David Eudal - Entrenador del MoraBanc

«Quan anotem fàcil ens oblidem de defensar [...] Hem deixat de compartir la pilota i no hem sabut utilitzar bé les faltes»

 

David Jelínek - Jugador del MoraBanc

«Hem d’intentar evitar les cistelles fàcils [...] Ens ha faltat alguna força i algun encert més per posar-los nerviosos»

 

Víctor Arteaga - Jugador del MoraBanc

«Ens ha faltat energia, defensar, ser durs, i són aspectes que haurem de recuperar de cara al pròxim partit de lliga»

 

Alguns jugadors, presents en l’acte en contra de la guerra

 

Alguns jugadors del MoraBanc, com Moussa Diagne o David Jelínek, així com també l’entrenador, David Eudal, es van deixar veure en la concentració que va tenir lloc ahir davant l’Edifici de Govern en contra de la guerra contra Ucraïna. «Tot el que fem serà poc. Però on es digui que pari la guerra allà estarem. Avui ho hem fet com molts altres ciutadans damb silenci i aplaudiments. Prou de guerres. Si us plau», va publicar el club.

PUBLICITAT
PUBLICITAT