De més a menys

El MoraBanc competeix en la primera meitat, però no pot amb un Barça que acaba en mode ‘showtime’

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre intenta el tir davant la pressió d’Smits en una de les jugades del partit d’ahir al Palau entre el Barça i el MoraBanc. | acb Photo / V. Salgado

El MoraBanc no va poder amb un dels equips més en forma de tota Europa avui dia. Els tricolor van caure per 107-88 al Palau Blaugrana davant l’FC Barcelona, en un partit en el qual els andorrans van anar de més a menys.

Els tricolor no tenien un duel fàcil de resoldre, més aviat al contrari. El vigent campió de la Copa del Rei arribava descansat a causa de l’ajornament dels seus partits d’Eurolliga, i els del Principat havien de lluitar contra un gegant per poder anar sortint a poc a poc de la zona delicada de la taula classificatòria. Abans de començar, els locals van oferir el trofeu a la seva afició, mentre que, poc després, ambdós conjunts i cadascun dels jugadors van lluir un cartell amb la frase Stop the war, fent al·lusió a la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

Amb el xiulet de l’àrbitre va començar la trobada, amb uns primers minuts vertiginosos. La zona interior semblava no existir, i el MoraBanc va aconseguir sorprendre els blaugranes amb una predisposició a pista que tenia les posicions exteriors com a focus d’atenció. Festival de triples el que es va poder veure en aquests compassos, amb Morgan i Laprovittola intercanviant cops. Poc després, Jelínek s’estrenava després de moltes setmanes allunyat de les pistes, i amb el 8-15 la dinàmica no podia ser millor per als tricolor.

Hannah i Miller-McIntyre també van voler aportar el seu granet de sorra, però el Barça va començar a carburar i amb el 25-24 va ser la primera vegada que es van posar per davant en el marcador. L’entrada de Víctor Arteaga va donar un glop d’aire als homes dirigits per David Eudal, i va castigar durament la defensa local en els últims compassos del primer quart (28-33).

L’estratègia per als segons 10 minuts va ser la mateixa: pilotes interiors per a Arteaga. El de Conca va ser el primer a superar els 10 punts, però un nou intercanvi de copa va afavorir el Barça gràcies en part a l’aportació de Jokubaitis i Hayes. Els blaugrana van intensificar la defensa i als tricolor els va ser cada vegada més complicat penetrar, fins que Miller-McIntyre va dir prou, i amb una esmaixada espectacular va provocar el temps mort de Jasikevicius.

Kyle Kuric va ser el següent en entrar a escena, i és que el d’Indiana es va mostrar molt encertat des de la línia exterior, mentre que la del MoraBanc va anar a menys. Amb tot, els del Principat no li volien perdre el fil al partit, i van encarar el túnel de vestidors amb el 52-49 en el lluminós.

En la represa es va poder veure un Barça molt més endollat, que es va destacar més si es tenen en compte les tres perdues en dos minuts que van registrar els andorrans. El parcial d’11-3 parlava per si sol, i no li va quedar més remei a Eudal que demanar el temps mort per intentar reorganitzar les idees. El Barça havia elevat el nivell físic en defensa i a poc a poc els de Jasikevicius van posar la directa, amb un Laprovittola imperial des de la linia del triple, i Brando Davies fent-li la vida impossible a la pintura als defensors tricolor (80-66).

Solament quedaven 10 minuts per a finalitzar la trobada, i en l’ambient ja es podia veure un mica el que seria aquesta odissea per al MoraBanc. El Barça es va posar la velocitat creuer, i a la mínima que van encadenar tres o quatre jugades favorables, el partit es va trencar completament. A partir d’aquí, el Palau va ser una festa, amb el seu equip establint el showtime al qual els té acostumats aquesta temporada, mentre que els tricolor aguantaven com podien per impedir que el marcador se n’anés en excés. Finalment, nova derrota per al MoraBanc a la Lliga Endesa, que haurà de polir molts aspectes si realment es vol acabar sortint de la situació tan delicada que viuen a la competició domèstica.

Les claus

• Tirs exteriors: El MoraBanc va estar especialment encertat en els tirs exteriors durant la primera meitat, dominant en molts minuts.
  • Kyle Kuric: L’estatunidenc amb passaport eslovac no va errar cap tir en el primer temps (4/4 en tirs de dos, i 2/2 en triples).
  • Diferència: Amb un Barça imponent, el que va quedar clar és que al MoraBanc li queda molt per polir d’aquí fins al final del campionat.
  • Domini local: La segona meiat va ser blaugrana. Els jugadors locals s’agradaven, mentre que els tricolor van aguantar com van poder.

El destacat: Codi Miller-McIntyre

-Cara a cara: El base va lluitar en tot moment de tu a tu amb les diferents parelles de ball que va tenir, i en moltes ocasions va sortir victoriós d’aquests duels particulars.

-Intensitat: Tot i l’allau blaugrana dels darrers minuts, l’estatunidenc no va abaixar els braços, lluitant cada possessió i cada pilota en defensa, i aportant en atac.

-Presència: Com ja és un clàssic aquesta temporada, independentment del resultat, Miller-McIntyre es va fer notar al Palau, amb anotació, ajudes i treball.