PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern encareix el preu dels centres sociosanitaris

El cost hoteler de la factura passarà de 780 a 926 euros

Per El Periòdic

Teresa Milà i Carme Pallarés, ahir durant la roda de premsa.
Teresa Milà i Carme Pallarés, ahir durant la roda de premsa. | SFGA

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà, i la cap d’Àrea de Recursos Sanitaris del ministeri de Salut, Carme Pallarés, van presentar ahir el reglament dels preus públics i del cost de referència dels serveis socials i sociosanitaris per a persones grans en situació de dependència i persones amb discapacitat majors de 65 anys. Aquests preus, segons ha decidit el Govern, s’incrementaran en el cost hoteler i en la part que fa referència a la classificació per grau de dependència.

L’objectiu del text és actualitzar els preus públics i el cost de referència als centres sociosanitaris públics del país d’acord amb el nou model d’atenció centrat en les persones, especialment en l’atenció a la fragilitat i en l’ajuda a la dependència.

Així doncs, la nova tarifa, que s’aplicarà a partir d’aquest dimecres i que no afectarà els residents actuals sinó als de nova incorporació, inclou els serveis prestats, així com la planificació i organització de l’assistència sanitària, social i sociosanitària i es fixa en funció del grau de dependència (GDA) i el nivell de comorbiditat. Fins ara, l’usuari havia d’abonar el cost hoteler de la tarifa (780 euros) i el 10% del cost sanitari, mentre que la resta era assumit pel Govern.

Amb aquest nou reglament, el preu que haurà de pagar l’usuari pel mòdul hoteler serà de 926,30 euros. A més, amb la incorporació de la classificació per grau de dependència, la persona també haurà d’assumir el pagament d’entre 500 i 600 euros més.

Segons va defensar Milà, la finalitat és adequar les tarifes dels centres sociosanitaris al cost de l’atenció proveïda en funció de les necessitats de cada persona resident i també ajustar les tarifes al cost real de cada mòdul. En concret, en la conformació dels preus públic es distingeix entre les despeses corresponents als serveis sanitaris, l’atenció personal a l’autonomia (APA), i la manutenció i l’hostaleria (MH).

PUBLICITAT
PUBLICITAT