PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Objectiu Comú al·lega que van ser «faltats al respecte»

La minoria manifesta que hi ha «manca d’informació a les comissions»

Per El Periòdic

Consell de Comú de Canillo.
Consell de Comú de Canillo. | Comú de Canillo

Objectiu Comú manifesta en un comunicat que «van rebre faltes de respecte i de consideració» per part dels cònsols i els consellers de la majoria del Comú de Canillo després de «no rebre resposta sobre el qüestionament de les inversions del Palau de Gel» que durà a terme el govern comunal. La controvèrsia es va produir durant la darrera sessió de Consell de Comú en què es van presentar els pressupostos del 2022. 

Seguint la mateixa línia de queixes davant l’actitud de la corporació, el partit de la minoria denuncia que «hi ha manca d’informació a les comissions; ja que no s’expressa públicament tot el contingut de les juntes de govern en elles». D’aquesta manera, consideren que si no obtenen tota la informació en les reunions, «continuarem fent les preguntes al Consell de Comú», segons assenyalen els consellers Albert Torres i Dolors Cabot.

D’altra banda, Objectiu Comú critica que «les respostes de la corporació envers els punts proposats per la minoria són sempre les mateixes». Igualment, va indicar que «no acceptem el tracte rebut per ambdós cònsols quan es va demanar sobre la qüestió de la circulació de vehicles a la parròquia» i, tampoc «la manca de consideració en la seva resposta sobre la necessitat d’endreçar, ordenar i recuperar el lloc emblemàtic de la cascada de Moles».

El comunicat del partit de la minoria canillenca reitera que el grup pretén fer públiques totes les propostes que duu a terme als Consells de Comú, però al·leguen que «sempre topem amb les mateixes barreres i negatives rotundes per part de la corporació». Afegeixen, finalment, que volen posar en coneixement de tota la ciutadania «la manera de procedir dels cònsols i dels membres de la majoria comunal, que estan molt lluny del respecte, l’educació i les formes que es mereix el Comú de Canillo».

Cal recordar que amb relació a la controvèrsia inicial sobre les inversions al Palau de Gel, els comptes aprovats a finals de febrer preveuen una inversió de 4,2 milions d’euros destinats al manteniment i a la renovació de la instal·lació, la qual cosa suposa gairebé una cinquena part del pressupost total que es xifra en 22 milions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT