PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El web de Protecció Civil arriba a les 12.000 visites el 2021

Gairebé 2.000 alumnes participen en els cursos de capacitació

Per Àlex Pont

Imatge d’arxiu d’una reunió organitzada per Protecció Civil.
Imatge d’arxiu d’una reunió organitzada per Protecció Civil. | ARXIU ANA

Protecció Civil va registrar un total d’11.875 visites al web del mateix departament al llarg de l’any passat, la qual cosa suposa un increment del 20% respecte a les dades registrades durant el 2020. Així ho va afirmar el director de Protecció Civil, Cristian Pons, el qual va destacar que «els usuaris van navegar més cops i més estona per la nostra pàgina web, ja que el temps de visita en comparació amb l’any anterior s’ha incrementat en un minut». De la mateixa manera, les dades que fan referència a les xarxes socials reflecteixen que la taxa d’interacció dels comptes de Protecció Civil a Twitter, Facebook i Instagram va créixer en un 16,4%. Cal recalcar que la xarxa que va experimentar un augment de seguidors més gran va ser Instagram amb un 23% superior al 2020 i més de 30.000 reproduccions de vídeo a la plataforma.

Pel que fa a l’acció de Protecció Civil a les escoles, un total de 1.973 alumnes van participar en les classes de capacitació bàsica que el departament imparteix als centres educatius amb col·laboració dels mateixos docents. Els mòduls que es van dur a terme es van dividir en tres blocs en què es van oferir cursos i tallers de primers auxilis, de nivologia i prevenció d’allaus, d’actuacions en cas d’incendis i de prevenció de riscos naturals a Andorra. En aquest sentit, el director de Protecció Civil, Cristian Pons, va indicar que «contribuir en la tasca educativa dels infants té una importància cabdal per al desenvolupament de les pròximes generacions». També va agrair la cooperació de la Unió de Ràdio Aficionats (URA) i de l’Associació de Guies i Acompanyants de Muntanya (Agama) i va recordar la importància de la creació del Centre Nacional d’Emergències. A més, Protecció Civil va dur a terme diversos cursos d’introducció per a les noves incorporacions dels serveis de circulació, del Cos de Bombers, del servei de Policia i dels nous membres relligats als convenis de col·laboració esmentats anteriorment.

D’altra banda, Pons va destacar la campanya de prevenció d’incendis a la qual «es va oferir una difusió continuada dels consells del departament durant l’estiu passat a causa de les altes temperatures que es van registrar». De fet, es van registrar uns màxims històrics de temperatura al Roc de Sant Pere amb 37,7 graus.

Finalment, el director de Protecció Civil va destacar la campanya de sensibilització per Sant Joan amb «més de 45.000 impactes a Facebook, Twitter i Instagram durant el mes de juny de l’any passat». Aquesta iniciativa es va dur a terme per evitar incendis i conscienciar la població per «celebrar una festivitat de manera segura». També, va indicar la «rellevant difusió» de la campanya de seguretat a la muntanya a l’estiu per «promoure una planificació adient de les excursions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT