PUBLICITAT

Andorra la Vella

El cos penitenciari lamenta que Rossell no defensi els agents

Denuncien l’existència de talps dins del col·lectiu que filtren notícies falses als mitjans de comunicació

Per Albert Belis

L’entrada al centre penitenciari de la Comella.
L’entrada al centre penitenciari de la Comella. | M. B.

El Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) va convocar ahir una roda de premsa, tot i que es va afanyar a puntualitzar que la compareixença no era sindical, sinó que es feia en nom del conjunt de treballadors del departament. El motiu era denunciar la passivitat del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, davant el deteriorament de la imatge del cos arran d’unes notícies falses, segons ells, aparegudes en diversos mitjans de comunicació. «El ministre ens té de cul des que es va fugar un detingut, ens ha rebutjat reglaments que tenien el consens general, així que estem decebuts, no ens té en consideració», va afirmar el secretari general de l’SPA, Sergi Teixeira. «No ens toca, però si el ministre no ho fa, ho hem de fer nosaltres, ens hem de defensar, ja que la nostra imatge està molt deteriorada», va afegir.

Unes notícies falses que s’haurien difós gràcies a unes filtracions des de l’interior del departament que els mitjans en qüestió no haurien contrastat. En aquest sentit, es van oferir a completar informació que els mitjans puguin rebre a través d’aquests talps, segons els van qualificar, alguns dels quals podrien ser del mateix sindicat. En la nota que van difondre durant la roda de premsa, van afirmar que «hi ha algun sector que vol desestabilitzar la cadena de comandament i embrutar la imatge del departament, amb filtracions tendencioses, interessades i malintencionades».

Els treballadors del centre penitenciari van voler deixar clar que en els darrers informes i treballs de camp que s’han fet per analitzar la seva feina, «no s’ha detectat cap deficiència pel que fa al tracte dels membres del cos cap a les persones que estan sota custòdia nostra», van assegurar. En aquest sentit, van defensar la seva professionalitat i van emplaçar als treballadors que creguin que algú estigui cometent una mala praxi, que ho denunciï i que «estaran «encantats» d’acompanyar-los en la denúncia pertinent davant els responsables, però «en cap cas som partidaris d’involucrar l’opinió pública», en clara referència a les filtracions als mitjans de comunicació.

Sobre les tensions que hi pugui haver entre els agents penitenciaris, el primer secretari del sindicat (un dels tres presents al Centre penitenciari de la Comella), Jordi Fius, va reconèixer que «hi ha tensions, però no vivim pas en un ambient insuportable; és cert que han passat coses, però normals en un col·lectiu com el nostre». Els sindicalistes van tenir bones paraules per la direcció del departament. «La plantilla no està en contra de la direcció», va assegurar Teixeira, ja que, segons ell, han escoltat les seves propostes i els han fet partícips en l’elaboració dels reglaments, alguns dels quals encara estan pendents d’aprovar. 

En canvi, van tornar a criticar el ministre Rossell pel que fa a la manca de personal, perquè no s’han cobert les baixes que hi ha hagut darrerament per diversos motius. Segons Teixeira, «la feina surt, però treballem hores de més i estem més cansats del normal; la direcció ho intenta resoldre i el ministre no fa res ni dona resposta», va afegir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT