PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella dobla la partida de pressupostos participatius

Enguany la iniciativa pressupostària de la parròquia arriba fins als 200.000 euros

Per El Periòdic

Meritxell López durant la roda de premsa de la segona edició dels pressupostos participatius.
Meritxell López durant la roda de premsa de la segona edició dels pressupostos participatius. | ANA/M.P.

Després de l’èxit registrat i de la bona acollida per part de la ciutadania, el Comú d’Andorra la Vella va presentar ahir la segona edició dels projectes participatius, una iniciativa que enguany dobla el pressupost arribant fins als 200.000 euros. La fase de rebuda de propostes, que es podran fer arribar en físic o bé en línia a través del portal www.decidim.andorralavella.ad, es va encetar ahir i s’allargarà fins a l’últim dia de mes. Un cop recollides totes les propostes, s’obrirà un període d’anàlisi per part de la corporació on s’analitzaran les sol·licituds per, posteriorment, iniciar el procés de votacions de cara al mes de juny.

Segons va explicar la consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Pressupostos Participatius d’Andorra la Vella, Meritxell López, el que es busca amb la segona edició d’aquest projecte és que «els nostres ciutadans ens facin arribar propostes de projectes que embelleixin la parròquia, que siguin perdurables i que aportin beneficis a la ciutadania a nivell d’infraestructures». En aquest sentit, un cop rebudes totes les demandes, el comú analitzarà que siguin projectes de parròquia, de competència comunal, que aportin un benefici per a la ciutadania i que complexin amb una sèrie de requisits econòmics, tècnics i legals. «Tenim moltes ganes que la ciutadania es faci el projecte seu», va afegir.

Per a les persones que vulguin adreçar les seves demandes al comú, a banda de poder dirigir-se a l’apartat web ja esmentat, López va explicar que la corporació també ha instal·lat unes bústies en diversos punts de la parròquia on qui ho desitgi podrà dipositar les seves sol·licituds. Així, la ciutadania trobarà bústies al Centre cultural la Llacuna (de les 08.00 hores a les 20.00 hores), a l’Espai Ciutadà (de les 08.00 hores a les 15.00 hores), al Servei de Tràmits de Santa Coloma (de les 08.00 hores a les 15.00 hores) i, com a novetat, també s’ha habilitat un punt al Rusc per recollir les propostes del jovent de la parròquia. Les persones que poden participar en aquesta edició són totes aquelles censades a Andorra la Vella i que siguin majors de 16 anys, segons van informar des de l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT