PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pau Blasi particparà en el Campionat del Món

L’atleta andorrà competirà en els 400 metres llisos en la competició que se celebrarà a Belgrad del 18 al 20 de març

Per El Periòdic

Blasi en una competició.
Blasi en una competició. | FAA

Pau Blasi serà el representant andorrà en el Campionat del Món absolut de pista coberta. Així ho va notificar ahir el seleccionador nacional de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), Marcos Sanza, beneficiant-se d’aquesta manera de la invitació que concedeix la IAAF als països que no tenen cap atleta amb mínima. 
Blasi serà a Belgrad (Sèrbia) del 18 al 20 de març, i prendrà part en la prova dels 400 metres llisos, la qual és una de les seves especialitats, juntament amb els 200 metres. Els darrers mesos s’ha pogut veure l’atleta millorar, en diverses ocasions, la seva marca de 400 metres, fins a baixar dels 49 segons i deixant-la en un meritori 48.69, la qual li va permetre classificar-se pel Campionat d’Espanya sub-23.


Segons es va explicar des de la federació, en no haver cap atleta amb les exigents mínimes del Campionat del Món, el seleccionador va valorar, i va voler premiar, la progressió, el compromís i els resultats de Blasi. El mateix Sanza va destacar la capacitat del tricolor per «treure el millor en les competicions», i es va mostrar convençut que l’experiència de participar en un esdeveniment com aquest, al costat dels millors atletes, «el faran créixer de cara a properes temporades». El seleccionador també  va deixar clar que Blasi «ha d’anar a Belgrad a gaudir, a aprendre i seguir creixent, sense posar-se cap tipus de pressió». 


Des de l’entitat, afirmen, no han tingut gens fàcil escollir un o altre atleta, i noms com el de Pol Moya en 1.500 metres, Nahuel Carabaña en 3.000 metres o, malgrat la seva joventut, Duna Viñals en els 400, també s’havien valorat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT