PUBLICITAT

Canillo

El Govern rep la delegació participant en els Jocs Olímpics

Xavier Espot i Sílvia Riva reconeixen l’actuació dels esportistes de la FAE, que ha estat «històrica»

Per David Sansaloni

Els protagonistes de la recepció que va tenir lloc ahir a Soldeu.
Els protagonistes de la recepció que va tenir lloc ahir a Soldeu. | SFGA/CEsteve

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, van rebre ahir a la plataforma de Soldeu els cinc esportistes que aquest passat mes de febrer van competir en els Jocs Olímpics d’Hivern que van tenir lloc a Pequín. Joan Verdú, Cande Moreno, Carola Vila, Ireneu Esteve i Maeva Estevez van estar presents a l’acte, juntament amb la resta de la delegació que va viatjar fins a la capital xinesa i representants tant de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) com del Comitè Olímpic Andorrà (COA), amb el seu president, Jaume Martí, al capdavant.


Riva va ser la primera en prendre la paraula, i va voler destacar que «amb el vostre esforç i el vostre treball ens heu unit a través de l’esport i ens heu il·lusionat amb les marques assolides». Tanmateix, la ministra també va fer referència a «l’encertat canvi pel que fa al model esportiu» que va realitzar la FAE ara fa 13 anys, assegurant que «Andorra ha sabut, d’ençà que va declarar la neu com a sector d’interès nacional, posar-ho en valor i treballar projectes que aportessin un retorn al país des de l’àmbit esportiu, però també econòmic i social».


Amb un to més personal, Espot va continuar amb la linia de Riva, declarant que aquesta participació a Pequín ha estat «històrica». El cap de Govern no sols va voler fer referència als resultats dels competidors, sino també al seu procés, explicant que «són moltes hores d’entrenament i d’estudi al darrere, i poques d’oci i de diversió, però vosaltres heu escollit aquest camí i aquesta manera de viure, que no només implica renúncies, sinó també, òbviament, un alt grau de maduresa per afrontar l’àmbit de la competició». Les dificultats ha estat a l’ordre del dia pel que fa als esquiadors andorrans, i sobre aquesta faceta va incidir Espot, recalcant que «heu passat per moments complicats, però també es tracta, en el vostre cas, de caure, però aixecar-se tantes vegades com faci falta». 


Finalment, Martí va llençar un missatge personal: «Us vull agrair l’esforç que heu fet per preparar aquest repte tan important com és una participació en uns Jocs Olímpics». D’igual manera, el president del COA va acabar recalcant que «heu aconseguit uns resultats històrics, tots ho sabem, tots n’estem orgullosos, i des del Comitè Olímpic Andorrà us recordarem moltíssim».


Ara, els esportistes de la FAE ja preparen la recta final de la temporada, amb Verdú i Moreno amb les finals a Andorra, Vila i Esteve amb les darreres Copes del Món, i amb Estevez afrontant la recta final de la seva recuperació de genoll per veure si podrà estar el dia 10 a Reiteralm. 

 

Les decles

 

Xavier Espot - Cap de Govern

«Heu passat per moments complicats [...] i es tracta, en el vostre cas, de caure, però aixecar-se tantes vegades com faci falta»

 

Sílvia Riva - Ministra de Cultura i Esport

«Amb el vostre esforç i el vostre treball ens heu unit a través de l’esport i ens heu il·lusionat amb les marques assolides»

 

Jaume Martí - President del COA

«Us vull agrair l’esforç que heu fet per preparar aquest repte tan important com és una participació en uns Jocs Olímpics»

 

Roger Puig s’estrena a Pequín amb el primer entrenament dels Jocs

 

Els Jocs Paralímpics obren les portes. Roger Puig és l’únic representant andorrà a la competició i ja ha tastat la pista de descens en els primers entrenaments, avançats per la meteorologia. Puig va fer una primera sessió d’esquí lliure en descens, mentre que ahir estava programat un primer entrenament oficial de velocitat. En aquest últim, el tricolor va marcar el 16è temps i va enregistrar una velocitat mitjana de 97km/h. L’esquiador competirà en totes les disciplines i farà el seu debut a la cursa de descens, que està prevista per a aquest dissabte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT