PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach es reuneix amb la directora general de l’ONU

La ministra aborda la col·laboració amb organismes internacionals

Per El Periòdic

Un moment de la trobada entre Tatiana Valovaya i Maria Ubach.
Un moment de la trobada entre Tatiana Valovaya i Maria Ubach. | Govern d\'Andorra

En el marc de la segona jornada de treball de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, a Ginebra, on té lloc el Segment d’Alt Nivell de la 49a sessió del Consell de Drets Humans (CDH), l’organisme de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) encarregat de promoure i enfortir la protecció dels Drets Humans arreu del món. Després de participar dilluns en el segment, ahir la titular de la cartera va aprofitar la seva estada a Suïssa per mantenir diverses reunions bilaterals amb altres mandataris i representants d’organismes internacionals.

Així, Ubach es va trobar al matí amb la directora general de l’ONU Ginebra, Tatiana Valovaya, amb qui va abordar la col·laboració d’Andorra amb l’ONU, especialment tenint en compte que l’any vinent se celebra el 30è aniversari de l’adhesió del Principat a les Nacions Unides. Finalment, Ubach també va exposar a la directora general les iniciatives i la difusió que es fa a Andorra dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

Posteriorment, la ministra d’Afers Exteriors es va trobar amb el president del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), Peter Maurer. Amb ell va tractar la llarga i extensa col·laboració entre el Principat i aquesta entitat internacional. També es van referir a la situació actual a Ucraïna després de l’atac militar rus. El CICR treballa a Ucraïna des de fa anys i ha anat formant el comitè local de la Creu Roja per respondre a situacions humanitàries. Tant la ministra Ubach com Maurer van reiterar la necessitat de fer respectar el dret humanitari internacional i treballar de manera conjunta per protegir o alleugerir el patiment de les poblacions civils.
Finalment, durant la tarda la ministra Ubach també es va trobar amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors i de Cooperació de Portugal, Francisco André, i amb el ministre d’Afers Exteriors de Maldives, Ahmed Khaleel. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT