PUBLICITAT

Els advocats podran anunciar els seus serveis per comercialitzar-se

  • Els estatuts, que no van ser aprovats per manca de quòrum, obligaran una formació específica en dret andorrà
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rascagneres, a la dreta, parla en alguns advocats en l'obertura de l'any judicial, l'any passat Foto: TONY LARA

Als països europeus ja es pot fer però aquí en Andorra encara està prohibit. Ara però, amb la renovació dels estatuts del Col·legi d'Advocats, els lletrats del país podran anunciar-se en publicitats per poder comercialitzar els seus serveis. Tot i això encara queda esperar un poc més ja que aquests estatuts no van poder ser aprovats per manca de quòrum en l'assemblea general extraordinària celebrada el passat dijous. Així ho va confirmar ahir el degà del col·legi, Jean Michel Rascagneres, qui va explicar que només faltaven una quinzena d'advocats per poder aprovar els estatuts. Tot i això, els presents van revisar un per un tots els articles dels estatuts per acordar la nova redacció i postposar-ho per una propera assemblea.

DRET ANDORRÀ OBLIGATORI / Els nous estatuts també tenen previst marcar altres novetats com serà la de l'obligatorietat d'una formació posterior a la llicenciatura de Dret especialitzada en el dret andorrà. Aquest va ser un dels punts amb més interrogants i intervencions per part dels col·legiats, i a l'espera de l'aprovació definitiva, serà un dels punts més a afegir en els nous estatuts del col·legi que s'han treballat per adequar-los a la llei de col·legiació de les professions liberal.

Altre dels punts que també va tenir més temps de discussió per part dels advocats presents va ser el referent a la publicitat que a partir de l'aprovació dels estatuts podran fer tots els despatxos d'advocats. Es va parlar de marcar uns requisits sobre quin hauria de ser el contingut d'aquests anuncis publicitaris però també sobre aquells que estarien legalment autoritzats a anunciar-se. Així doncs es va acordar que només es podien anunciar aquells que tinguin despatx físic i no aquells lletrats que exerceixen la seva professió en empreses, per exemple. Un qüestió discutida perquè molts dels advocats que treballen per a empreses no ho consideraven oportú, tot i que Rascagenres va explicar que es va aprovar de manera unànime afegir el requisit de disposar de despatx físic.

Sobre els despatxos dels advocats també es va apuntar que els nous estatuts disposaran d'una classificació que els d'ara no la tenen sobre la tipologia de despatxos. Així es manifestarà la forma d'exercir dels advocats si es fa en despatxos individuals o en col·lectius. Fins ara aquesta classificació no figurava als estatuts i amb el nou llistat dels advocats es podrà fixar el tipus de despatx on presta els seus serveis.

Rascagneres va explicar que la publicitat dels serveis dels advocats havia estat una qüestió demandada per part del col·lectiu i considera que sigui justa ja la seva aplicació a través de l'aprovació dels estatuts, ja que a la resta dels països veïns ja ve donant-se des de fa anys. Segons el degà del col·legi d'advocats quan es van fer els estatuts estava prohibida la publicitat però això ara ha quedat obsolet.

En l'assemblea del dijous van acudir 100 dels 150 advocats exercents , més altres lletrats no exercents, només haguessin hagut faltat 15 lletrats més per a l'aprovació dels estatuts. És per això, que aquest col·lectiu haurà d'esperar a la convocatòria d'una nova assemblea extraordinària per tirar endavant aquests estatuts i adequar-se definitivament a la llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT