PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Palau esdevé l’inici de la recta final de la temporada per al MoraBanc

Els tricolor es mesuren amb el Barça després de l’aturada FIBA i amb ganes de mostrar el segell Eudal

Per David Sansaloni

Jelínek li disputa la pilota a Abrines en l'última visita del MoraBanc al Palau.
Jelínek li disputa la pilota a Abrines en l'última visita del MoraBanc al Palau. | acb Photo / V. Salgado

Torna la Lliga Endesa per al MoraBanc, i ho fa amb un dels partits més exigents d’aquesta temporada. Els homes dirigits per David Eudal s’enfronten a l’FC Barcelona de Saras Jasikevicius al Palau Blaugrana avui, a partir de les 21.00 hores, sent aquest un dels equips a batre, novament, en l’escenari europeu. La trobada, que s’hauria d’haver disputat el passat desembre, però finalment va ser ajornada a causa del brot de covid-19 que va assolar la plantilla tricolor, arriba després de l’aturada FIBA de dues setmanes i amb els dos conjunts descansats després que el Barça veiés també ajornats els seus duels a l’Eurolliga a causa de la guerra.


L’efecte Eudal, de moment, agafa un balanç positiu, i és que des que l’andorrà agafés les regnes de l’equip s’han recollit dues victòries i una derrota, vencent contra el Reial Madrid (83-88) i el Joventut (91-72) i, abans de les jornades referents a la Copa, es va cedir contra l’Obradoiro (81-73).


Pel que fa al duel, el mateix Eudal va explicar que «hem de ser nosaltres mateixos, ser molt valents en atac com vam ser el dia del Madrid, i jugar al nostre joc», mentre afegia que «l’equip està bé, hem entrenat bé i hem preparat el partit de la millor manera possible dins d’aquests dies. Estem en un bon moment, tant de forma com de confiança i anímic, i en l’àmbit de joc estem introduint coses i acabant d’establir la manera de jugar». Per la seva part, el pivot tricolor Nacho Llovet va ser clar, assegurant que «juguem contra un dels millors equips d’Europa ara mateix, i la dificultat del repte és gegant, però hi hem de creure, fer un bon partit, treballar fort, confiar en l’estratègia de partit i, a banda, si ens surten les coses, podem competir, i aquest és l’objectiu principal».


Les estadístiques no juguen gaire a favor dels del Principat, però tampoc ho feien el dia de la victòria davant del Reial Madrid i el vestidor s’agafa a aquesta «referència» per a repetir la gesta. De les 24 vegades que s’han vist les cares ambdós equips, en 18 ocasions la victòria va ser per als blaugrana, per sis dels tricolor, sent l’última alegria andorrana a Barcelona el maig de 2018 (76-94).


Com a nota positiva, la infermeria del Poliesportiu va tenint cada vegada menys efectius, i és que Eudal recupera David Jelínek per a aquesta trobada, mentre que Amine Noua queda gairebé descartat a causa de continuar arrossegant seqüeles de la covid-19. D’altra banda, Gal Mekel tampoc estarà sobre el parquet, ja que l’israelià va disputar ahir a la tarda un últim partit amb la seva selecció, i juntament amb aquestes baixes també se sumaran les ja conegudes de Tyson Pérez i Babatunde Olumuyiwa. 

 

Les decles

 

David Eudal - Entrenador del MoraBanc

«Hem de ser nosaltres mateixos, ser molt valents en atac com vam ser el dia del Madrid, i jugar al nostre joc»

 

Nacho Llovet - Jugador del MoraBanc

«Juguem contra un dels millors equips d’Europa ara mateix, i la dificultat del repte és gegant, però hi hem de creure»

PUBLICITAT
PUBLICITAT