PUBLICITAT

La comunitat dominicana a Andorra reclama un consolat honorari

Proposen a Enric Dolsa com el millor candidat per estar al capdavant de l’oficina

Per Natàlia Mena

La reunió de la comunitat de dominicans, amb la presència de Cèsar Baltazar Méndez i Enric Dolsa.
La reunió de la comunitat de dominicans, amb la presència de Cèsar Baltazar Méndez i Enric Dolsa. | EL PERIÒDIC

El passat dijous 24 de febrer va tenir lloc a la fleca Font d’Escaldes-Engordany la primera trobada d’una mostra representativa de dominicans residents al Principat, que demanen una major atenció per part del seu govern. El consol general de la República Dominicana a Barcelona César Baltazar, va assistir a la reunió en què va poder conèixer de primera mà a tots i cada un dels assistents, als quals va traslladar la voluntat de crear una oficina que s’ocupi de canalitzar totes les seves inquietuds, que s’encarregui d’organitzar activitats significatives de la comunitat dominicana, i la vegada que fomenti la cultura i els valors que tenen com a poble.
Va destacar la qualitat de la representació aplegada així com l’èxit de la convocatòria, que va estar promoguda per Enmanuel Santana i Lucy Fernàndez, els quals estan activament compromesos per aconseguir una organització que defensi i protegeixi els seus interessos de forma propera i eficaç, en el petit indret dels Pirineus. 
A l’acte també va estar present Enric Dolsa, gran coneixedor del país dominicà i de la seva gent, ja que compta amb diversos negocis allà des de fa temps. 
El polític i empresari andorrà va manifestar la seva predisposició a col·laborar per fer que les relacions entre ambdós territoris siguin més fluides, sobretot en matèria laboral àmbit en el que creu que s’ha de buscar un mecanisme més àgil per poder portar treballadors de República a Andorra, coincidint amb les temporades altes en les que es necessita gran quantitat de personal per pistes, hoteleria restauració i demés serveis que ofereix Andorra, com un dels millors destins turístics del món.
De fet es va proposar el perfil de Dolsa com a cònsol honorari, funció que no té cap mena de retribució econòmica, però que suposa una tasca diplomàtica de gran valor, que poden aprofitar els dos països per afavorir els seus interessos i intercanvis bilaterals.
Entre els participants es van compartir vivències i anècdotes, que van contribuir a generar un clima distés, així com un ambient molt agradable i emotiu, reforçant els vincles que tenen com a col·lectiu. L’esdeveniment va ser tota una declaració intencions amb el compromís de seguir treballant en aquesta línia per constituir un consolat honorari, que vetlli per la protecció dels ciutadans dominicans en el microestat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT