PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La primera edició del Sant Antoni Música clou amb bones sensacions

La parròquia massanenca vol consolidar-se per promocionar talent del país

Per El Periòdic

Un moment de l’actuació dek Cor de Rock d’Andorra al SAM.
Un moment de l’actuació dek Cor de Rock d’Andorra al SAM. | Comú de la Massana

La primera edició del Sant Antoni Música (SAM) s’ha tancat amb un vermut musical a la plaça de les Fontetes. Amb el seu rock acústic, Joan Hernández i Lucas Barreiro, sota el nom de Joan Acoustic Simoulator, van posar el colofó a dos dies de concerts de diferents estils. De fet, just abans van actuar al Teatre l’Orfeó Andorrà i el Cor de Rock d’Andorra, ja que es va voler oferir un espai a la música coral. Durant la jornada de dissabte van haver-hi actuacions de folk-pop, amb Helena Marsol, els sons electrònics de Júlia Amor, els temes de cantautor d’Albert Fibla, el pop de Juli Barrero i el taller de música medieval amb Sergio González.

«Ha estat un festival molt variat en el qual els joves talents han pogut presentar temes inèdits davant d’un públic molt motivat i amb ganes de conèixer la producció del país», va assegurar el conseller de Cultura, Guillem Forné. El conseller ja va anticipar que l’any que ve el SAM repetirà format però avançant les dates perquè coincideixi amb la festivitat de Sant Antoni.

«Tots els artistes han quedat encantats i per a nosaltres això és una gran satisfacció, ja que justament un dels objectius del SAM és posar-los en valor», va assegurar el coordinador del festival, Juli Barrero, que en el marc del SAM va presentar els dos videoclips Dones d’Aigua i Plou a la Massana, produïts i dirigits per Héctor Romance, que han rebut diverses nominacions a certàmens internacionals.

Forné va remarcar que amb aquest festival es demostra que amb una bona planificació, i sense haver de destinar grans pressupostos, es pot programar un cap de setmana amb moltes opcions per al públic i amb bones oportunitats per als artistes.
«Pensem que Andorra necessitava un festival centrat en els artistes del país i adreçat sobretot al públic local», va afirmar el conseller.

Durant els pròxims dies s’analitzarà el festival, per tant de trobar punts de millora de cara a la l’edició 2023. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT