L'Inter perd en una jornada propícia per als seus rivals directes

El líder cau per la mínima contra la UE Santa Coloma, mentre que el Sant Julià i l'FC Santa Coloma golegen

Els jugadors de la UE celebren el gol de Gavim davant l'Inter, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | Xavi Miró / FAF

La jornada 17 de la Lliga Multisegur Assegurances que es va disputar ahir al Centre d'Entrenament de la FAF va servir per estrényer encara més la part alta de la taula. El líder Inter va caure davant el quart classificat, la UE. El segon, l'Atlètic, va golejar l'Ordino; el tercer, el Sant Julià, es va imposar a l'Engordany i el FC Santa Coloma, que també està en la lluita per entrar al play-off pel títol, va superar amb facilitat el cuer Carroi. La conclusió és que l'Inter es manté líder però ja té a 3 punts a l'Atlètic, a 5 el Sant Julià, a 6 la UE i a 8 el FC Santa Coloma. Els tres últims no han puntuat per tant la lluita per la permanència es manté intacta.

UE SANTA COLOMA 1 - INTER ESCALDES 0

L'únic enfrontament directe de la part alta de la taula ha acabat amb un resultat que encara agita més la lluita pel lideratge i per fer-se amb una de les 4 places que permeten lluitar pel títol, a falta de 4 jornades perquè acabi la fase regular. Victòria per als colomencs, que sumen el segon triomf seguit i l'Inter que posa fre a una ratxa de tres victòries seguides. El líder va dur la iniciativa des del xiulet inicial, tot i que li costava horrors arribar amb perill a la porteria contrària. La UE es trobava molt còmode jugant com sap, buscant les pilotes en llarg a Obama i Gavim amb la intenció de sorprendre al contraatac. El més destacat dels primers 45 minuts va ser una falta directa de Paulino que va refusar Josep Gomes al minut 26 i ja al 42, quan s'ensumava el camí dels vestidors amb l'empat inicial, Gavim va ser objecte d'un penal que ell mateix va materialitzar enganyant Josep Gomes.

La UE gairebé no va tenir problemes a la segona part jugant com li agrada: marcador a favor, defensa tancada i ràpides sortides al contraatac com un superat el minut 50 a la qual Gavim es va plantar davant Josep Gomes i va cedir a Obama per marcar a plaer, però Emini es va anticipar per evitar el 0-2. Un altra acció similar a falta d'un quart d'hora va permetre Obama encarar el meta de l'Inter, que de nou va salvar el seu equip refusant el xut creuat amb els peus. El líder va posar una marxa més als últims minuts en busca de l'empat. Al minut 80 a punt va estar d'aconseguir-ho Ivan de Nova, però la seva centrada xut la va refusar Priego a córner, amb la col·laboració del travesser. També la va tenir Paredes amb un xut creuat que va refusar amb la punta dels dits el porter d'una UE que amb aquests 3 punts, s'assegurava com a mínim mantenir la quarta posició.

Els jugadors de la UE celebren el gol de Gavim davant l'Inter, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF / Xavi Miró

FC ORDINO 0 - ATLÈTIC ESCALDES 5

L'Atlètic Club d'Escaldes no va tenir problemes per endur-se el triomf davant un Ordino que es va desdibuixar ben ràpid. Els escaldencs van sumar 3 punts que permeten apropar-se de nou al lideratge i mantenir el segon lloc, a més de donar un pas més per assegurar-se una de les quatre primeres places. 3 minuts va trigar Aaron Sánchez en provocar el primer moviment al marcador, amb una rematada dins l'àrea d'autèntic davanter centre. Bolívar va ser un autèntic malson per a la defensa rival, amb incursions sortint des de la banda esquerra providencials per declinar la balança. L'extrem de l'Atlètic va poder ampliar les diferències en un colze a colze que va fallar davant Basterrechea al minut 13 però al 18, de nou centrant des de l'esquerra, va ser l'assistent d'un Aaron que va rematar de primeres per certificar un doblet. Les ocasions de l'Atlètic van continuar arribant i a la mitja hora ja guanyava 3-0 gràcies al gol de Luig, superant amb un xut col·locat la sortida de Basterrechea. El meta de l'Ordino va evitar el quart gol dels escaldencs a xuts de Gemelson i Luigi, però res va poder fer al límit del descans per salvar la rematada acrobàtica al segon pal de Víctor Pérez.

Amb el 0-4 lluint a l'electrònic, la segona part va baixar considerablement en intensitat. L'Ordino va intentar retallar diferències amb xuts de llarga distància de Corominas i Lluis Martins, a mans d'Alex Ruiz. També va poder marcar Dacu en un colze a colze que va resoldre Alex Ruiz. A les acaballes del partit, un històric de la Lliga Multisegur com és Fabio Serra va fer pujar el definitiu 0-5.

UE ENGORDANY 1 - UE SANT JULIÀ 3

El Sant Julià va superar amb èxit un partit compromès davant un Engordany lluitador que va vendre cara la derrota. De fet, els escaldencs van trigar un minut en buscar la porteria contrària, amb una incursió de Minutella per la dreta amb xut des de la frontal que va refusar a córner Carrio. La rèplica del Sant Julià va arribar al minut 3, amb una rematada de cap de Casas que va sortir fora per poc. Així seria tot el partit, amb un bonic intercanvi de cops. Quan s'arribava al quart d'hora i fruit d'una errada defensiva, Bacari va tenir una ocasió immillorable per inaugurar el marcador, però Veiga va salvar el gol en el mà a mà. No va poder fer res el meta de l'Engordany al minut 36, quan Maffeo va xutar una falta directa de manera magistral que signficava el 0-1. Al descompte de la primera part a punt va estar l'equip lauredià de marcar el segon, però Casas va rematar alt amb tot a favor.

El que no li va entrar al davanter del Sant Julià en l'última jugada abans del descans li va entrar a la represa. Només s'havien disputat 3 minuts quan Casas es va plantar sol davant Veiga i el va batre amb un xut creuat. L'Engordany, però, va reaccionar amb immediatesa i al 51, Assané va rematar de primeres una centrada des del cor de l'àrea per aconseguir l'1-2. Després d'uns minuts amb la pilota d'àrea a àrea, Maffeo va signar un doblet al minut 65, de nou gràcies a una falta directa, aquesta vegada amb la col·laboració de la tanca, que va desviar la trajectòria de la pilota impedint la reacció a temps de Veiga. Alex Pérez va deixar el Sant Juilà amb un home menys al minut 76 i des de llavors, l'Engordany ho va intentar de totes les maneres, sense èxit. Al minut 77 Mirabaje va xutar una falta directa que va sortir fora per ben poc, al 81 Ouré va rematar alt a boca de canó i al 90 Daikha va enviar la pilota al pal. Amb tot, l'1-3 ja no es va moure del marcador.

CE CARROI 0 - FC SANTA COLOMA 5

El cuer no va oferir resistència davant un FC Santa Coloma que va trigar poc més d'un minut en inaugurar el marcador. Passada en diagonal a Guillaume Lopez, que de primeres xuta ras i creuat, lluny de l'abast de Bejarano. Guillaume Lopez es convertiria en l'autèntic protagonista del partit amb un pòquer de gols. El segon el va fer al minut 7 en una jugada pràcticament idèntica a la del primer gol. El 2-0 tan d'hora va ser una llosa per al Carroi, que ja no va aixecar el cap. Els colomencs van seguir insistint sobre la porteria contrària i Guillaume Lopez va tornar a lluir el olfacte de gol anticipant-se al porter al minut 37 per marcar a plaer, i rematant de taló al 38 per fer pujar el 0-4. Abans del descans encara va haver-hi temps perquè Xavi Puerto incrementés el marcador.

El 0-5 a l'electrònic va generar una segona part a baixes revolucions. El Carroi va dur la iniciativa en busca, com a mínim, de maquillar el resultat i va gaudir d'algunes ocasions; la més clara va arribar al minut 67 amb un xut de Roberto López que va anar a parar al lateral de la xarxa. El marcador, però, ja no es va moure més. El Santa Coloma segueix cinquè a dos punts del quart lloc i el Carroi, malgrat la derrota, segueix a 10 punts de l'Engordany i a 15 de l'Ordino.

El davanter del FC Santa Coloma Guillaume Lopez, autor de 4 gols, en una atac del seu equip davant el Carroi, ahir / Xavi Miró