PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’atletisme s’adapta «com pot» a l’Andorra Mountain Music

La federació entrena en diferents grups, mentre que els clubs lluiten per supervisar de la millor manera els més petits

Per David Sansaloni

La pista d’atletisme de l’Estadi Comunal després del concert de Martin Garrix el cap de setmana passat.
La pista d’atletisme de l’Estadi Comunal després del concert de Martin Garrix el cap de setmana passat. | Comú d\'Andorra la Vella

L’Andorra Mountain Music va finalitzar aquest dissabte la seva segona gran sessió a l’Estadi Comunal, i l’esdeveniment continuarà endavant fins al pròxim dia 12, mentre que les tasques de neteja, aclimatació i desmuntatge duraran fins al dia 16 de març. Amb tot aquest context, l’atletisme andorrà s’ha hagut d’adaptar a la situació «com s’ha pogut», segons afirmen des dels diferents clubs del país, així com des de la mateixa Federació Andorrana d’Atletisme (FAA). 


Des del Comú d’Andorra la Vella es van garantir fins a tres carrils de la pista que quedarien a completa disposició dels usuaris i atletes que hi volguessin fer ús. No obstant això, finalment s’han quedat amb dos 100% útils, a causa de la diferent maquinària i material allà establerts, i les opinions de les diferents entitats sobre la situació actual varien en funció dels aspectes a tractar.


«Entenem que, com a país, aquesta mena d’esdeveniments són importants, i per la nostra part hem pogut entrenar fent ús dels carrils exteriors, mentre que els grups de joves els hem traslladat aprofitant les instal·lacions d’Ordino», va declarar el president de la FAA, Josep Maria Missé, mentre afegia que, d’igual manera, «als atletes que estan a fora els hem recomanat que aprofitin les instal·lacions d’on estiguin fins que finalitzi l’esdeveniment, ja que les de l’estadi no estan en les condicions adequades». Missé també va voler recalcar que, en certa manera, «des del comú s’ha tingut sensibilitat amb l’atletisme, perquè s’hagués pogut optar per tancar completament el recinte, però ens han deixat un espai per poder continuar entrenant».


També des de la federació, el seu gerent i entrenador, Kevin Poulet, va assenyalar que «estem contents, dins del que és la situació. Està tot net, podem entrenar correctament i ens hem dividit, uns aquí i altres a Ordino». Des de la corporació es va oferir, segons va explicar Poulet, que la FAA fes ús d’una sala coberta als Serradells, però finalment aquesta opció va ser declinada perquè «podíem aprofitar altres espais que creiem són millors per seguir amb els entrenaments dels més joves».


Pel que fa als clubs, la situació esdevé una mica més delicada, tenint en compte que, principalment, els usuaris paguen una quota per dur a terme una activitat que no es pot desenvolupar al 100% com quedaria establert. A banda d’aquesta qüestió, en el cas del Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) «el problema principal que tenim és amb els més petits, amb l’escola. Ens estem adaptant com podem, però és complicat», va declarar el seu president, Josep Graells, mentre explicava que «l’espai del qual disposem és reduït, hem d’adaptar horaris i sobretot hem de vigilar molt per la seguretat dels nens i les nenes».


Finalment, des de l’Amics de l’Atletisme «entenem la situació i anem fent, però la comunicació entre el comú i els clubs hauria pogut ser molt millor, igual que les alternatives, ja que el fet d’anar a córrer pel riu ja ho fem habitualment».

 

Preocupació pel futur

 

Des de la federació «la nostra preocupació principal, a banda que els clubs puguin resoldre la situació de la millor manera possible, és saber finalment quin projecte es farà a l’Estadi Comunal i el temps que estarem sense pista», va exposar Missé, mentre afegia que «estem parlant de molt temps sense instal·lacions, i no ens enganyem, aquest fet ens faria perdre gran part del treball que s’ha fet fins al dia d’avui i afectaria els resultats i la motivació dels atletes». 

 

Les decles

 

Josep Maria Missé - President de la Federació d’Atletisme

«Als atletes que estan a fora els hem recomanat que aprofitin les instal·lacions d’on estiguin fins que finalitzi l’esdeveniment»

 

Kevin Poulet - Gerent de la Federació d’Atletisme

«Estem contents, dins del que és la situació. Està tot net, podem entrenar correctament i ens hem dividit, uns aquí i altres a Ordino»

 

Josep Graells - President del CAVA

«El problema principal que tenim és amb els més petits, amb l’escola. Ens estem adaptant com podem, però és complicat»

 

Serafí Rodríguez - Secretari de l'Amics de l'Atletisme

«Entenem la situació i anem fent, però la comunicació entre el comú i els clubs hauria pogut ser molt millor, igual que les alternatives»

PUBLICITAT
PUBLICITAT