PUBLICITAT

La Policia programa nous controls d'alcoholèmia

EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

El Ministeri d'Interior ha decidit iniciar una nova campanya de controls preventius d'alcoholèmia, destinats a evitar els accidents de trànsit amb l'alcohol com a element implicat en el sinistre i també a conscienciar els conductors dels perills de conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques. Així, s'han establert dos períodes: un del 7 al 13 de febrer, de les nou de la nit a les nou del matí, i l'altre del 2 al 9 de març, durant tot el dia.

En un comunicat fet públic ahir mateix, la Policia recorda que la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels 0,2 grams per litre de sang en els conductors professionals i de 0,5 grams per litre per a la resta de conductors.

Pel que fa a la responsabilitat penal, el Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang pels conductors professionals i una taxa superior a 0,8 g/l pels no professionals, i en conseqüència, constitueix delicte.

Les conseqüències jurídiques d'aquestes infraccions per la via penal poden arribar a comportar la privació del permís de conduir durant un període de fins a tres anys, en el cas dels conductors no professionals, i de fins a quatre anys en el cas dels conductors professionals. Així mateix, els infractors es poden enfrontar a penes de presó o arrest de fins a un any, en el cas dels conductors no professionals, i de fins a quatre anys en el cas dels professionals.

D'altra banda, i pel que fa a la via administrativa, el ministre d'Interior pot decidir suspendre un permís de conduir per una durada màxima d'un mes, juntament amb la sanció que decideixi imposar el Cos de Policia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT