PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’engega una campanya contra l’heliport nacional a la Caubella

Més d’un centenar de persones signen la iniciativa per Change.org

Per El Periòdic

Una captura d’imatge de la petició contra l’heliport al Pla de la Caubella.
Una captura d’imatge de la petició contra l’heliport al Pla de la Caubella. | Change.org

Els veïns massanencs del poble de Pal han iniciat una campanya –dirigida al Comú de la Massana– contra la ubicació de l’heliport nacional al Pla de la Caubella a través de la plataforma digital Change.org. Els motius són les «molèsties» que causarà la infraestructura als veïns i a la fauna de la zona, les quals tindran conseqüències en «un dels llocs més bonics d’Andorra». Així, fins al dia d’avui, la campanya ja acumula més d’un centenar de signatures.

Segons van detallar en la petició, la infraestructura de l’heliport que el Govern té intenció de construir a Pal «causarà molèsties» i tindrà un «impacte acústic» perjudicial contra els veïns i la fauna de la zona; a més de crear certa «inseguretat» envers tots els esquiadors i amants de la natura. T’enalteix, van assenyalar que 40 empreses ja van deixar clar des d’un principi que el Pla de la Caubella «no és un lloc viable» per edificar aquest tipus d’infraestructura aèria.

Els comentaris d’algunes de les persones que han signat la petició posen en relleu que els responsables que permeten les explotacions al territori andorrà fan «malbé la natura» i vulneren la «protecció del medi ambient». Entre aquests, l’usuari Rémy Guasch va manifestar que el Govern no hauria fet cas a un estudi previ que van demanar a uns especialistes francesos, els quals van dictaminar que «la millor opció és ubicar l’heliport a la Farga de Moles», una zona de proximitat per als serveis de la duana i, segons l’estudi que esmenta Guash, tindria un impacte ecològic i sonor per als barris residencials bastant baix. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT