La FIS cancel·la tots els esdeveniments a Rússia

Cande Moreno ja toca neu per preparar la Copa del Món de descens que es disputarà a Crans Montana

Moreno a Crans Montana.
Moreno a Crans Montana. | Alain Grosclaude / Agence Zoom

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) es va pronunciar ahir arran del conflicte entre Rússia i Ucraïna, mentre que, d’altra banda, els esquiadors andorrans segueixen amb el seu calendari lluny de la situació que afecta ambdós països.

Conflicte

No es competirà en terres russes

La Federació Internacional d’Esquí (FIS) es va pronunciar ahir sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna. Els corredors de fons de la FAE havien de disputar una cita de Copa del Món a Tyumen (Rússia) els pròxims dies 18-20 de març, però la FIS va comunicar que «després d’una estreta consulta amb les parts interessades s’ha decidit que, en interès de la seguretat de tots els participants, tots els esdeveniments restants de la Copa del Món programats a Rússia des d’ara fins al final de la temporada seran cancel·lats o traslladats a un altre lloc».

Esquí alpí

Moreno es prepara a Crans Montana

Aquests dies es disputa a Crans Montana (Suïssa) la Copa del Món de velocitat en la disciplina de descens, en la qual Cande Moreno estarà a la línia de sortida. L’esquiadora ha estat present en les dues jornades prèvies d’entrenament, abans de la primera cursa que se celebra avui, i en els entrenaments oficials ha pres contacte amb la pista suïssa. Moreno va marcar el 46è temps dijous amb +3.98 i el 53è ahir amb +3.07.

Eslàlom

Millora de punts per als corredors de l’EEBE

En la jornada d’ahir es va celebrar el segon eslàlom FIS de Cerler (Espanya) amb la presència de l’equip EEBE i amb alguns corredors millorant punts. Pere Cornella va assolir la 8a posició, a 2.56, i en la 9a plaça va finalitzar Eric Ebri, que va millorar punts. Lluís Torres i Adrià Prats també van millorar punts.