PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escura, a un pas de creuar la frontera cap a Polònia

Juntament amb Lluís Cortés, ambdós van arribar a Lviv ahir al matí, i viatjaran de nit cap al país veí

Per El Periòdic

Escura (esquerre) i Cortés (dreta) a Lviv.
Escura (esquerre) i Cortés (dreta) a Lviv. | @EscuraJ

L’exinternacional andorrà de futbol i actual preparador físic de la selecció femenina de futbol d’Ucraïna, Jordi Escura, es troba a una passa de poder travessar la frontera des d’Ucraïna cap a Polònia. Escura, que es troba viatjant amb furgoneta juntament amb l’exentrenador del Barça femení i actual seleccionador femení d’Ucraïna, Lluís Cortés, va trigar 19 hores a recórrer els aproximadament 500 quilòmetres que separen la capital, Kíev, de la ciutat fronterera de Lviv, amb l’objectiu principal de poder arribar a Polònia, i des d’aquí trobar la millor solució per tornar a casa. Ambdós van arribar a Lviv ahir al matí, i el pla a seguir és viatjar de nit els 50 quilòmetres que els separen del país veí.

«No hem pogut dormir gaire des que vam sortir de Kíev», va explicar Escura, mentre afegia que, en arribar a Lviv, «la situació és diferent. Hem pogut sortir de l’hotel, passejar pels carrers, i menjar fora». No obstant això, el del Principat també va voler parlar amb claredat, declarant que «no sabem el que passarà a partir d’aquest moment. Haurem de veure com estan les carreteres prop de la frontera, però el que tenim clar és que volem sortir, com més aviat millor».

La situació a la sortida de Kíev, segons van anar mostrant tant Escura com Cortés, va ser un autèntic caos. «Hi havia gent amb maletes i bosses, i les carreteres plenes de vehicles que intentaven sortir de la capital», van afirmar, i tot tenint en compte que, en el seu cas, la reacció de la parella va ser d’allò més ràpida, a més de poder comptar amb l’ajuda de la Federació Ucraïnesa de Futbol.

En el tancament d’aquesta edició en paper, Escura i Cortés es preparaven per sortir a la nit cap a Polònia per intentar passar la frontera. Els altres tres andorrans també es troben en direcció cap a la mateixa frontera, segons van informar des del Ministeri d’Afers Exteriors, des del qual es va assegurar que segueixen en contacte contínuament amb ells. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT